Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
NOTIA ΑΦΡΙΚΗ
Προσωρινά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--

Τη δημιουργία οργανωμένων προσωρινών καταυλισμών φιλοξενίας έως και 70.000 μεταναστών που εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας του πρόσφατου κύματος ρατσιστικής βίας αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα μεταξύ άλλων οι νοτιοαφρικανικές αρχές. Πληροφορίες του βρετανικού δικτύου ΒΒC αναφέρουν ότι θα δημιουργηθούν τουλάχιστον επτά οργανωμένοι καταυλισμοί. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σχολίασε ότι δεν πρόκειται για «καταυλισμούς προσφύγων γιατί στη Ν. Αφρική έχουν καταργηθεί από το 1994 οι διαχωρισμοί μεταξύ των ανθρώπων» αλλά για προσωρινά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών με πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, σίτισης, υγιεινής.

Ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων της βίας που ξέσπασε από τις 11 Μάη στο προάστιο Αλεξάντρα του Γιοχάνεσμπουργκ, έχει ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών σε 56, τον αριθμό των τραυματιών σε τουλάχιστον 650 και τον αριθμό των εκτοπισμένων σε 50.000 ως 80.000.

Επιπλέον, από χτες άρχισαν να αναφέρονται μαζικά κρούσματα πνευμονικών λοιμώξεων και διάρροιας σε πρόχειρους καταυλισμούς μεταναστών...

Ολα αυτά ενώ η έξοδος χιλιάδων μεταναστών συνεχίζεται με συνηθέστερους προορισμούς τη Μοζαμβίκη, τη Ζάμπια και την Μποτσουάνα. Χτες η Νιγηρία απαίτησε από τη νοτιοαφρικανική κυβέρνηση αποζημιώσεις για όσους Νιγηριανούς πολίτες υπέστησαν επιθέσεις ή λεηλασίες κατά το πρόσφατο κύμα βίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ