Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματική υποκρισία και στην Υγεία

Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ με τον τίτλο: «Δικομματική υποκρισία» θα παρακολουθήσουν το επόμενο διάστημα μέσα στη Βουλή τα λαϊκά στρώματα, με αφορμή την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες ο Γ. Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό με θέμα «την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς ίχνος ντροπής, επιχείρησε στο όνομα δήθεν της υπεράσπισης του δημόσιου συστήματος Υγείας να καταγγείλει: «Η απαξίωση του ΕΣΥ εξαναγκάζει τους πολίτες να προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών Υγείας και πλήττει άμεσα τα μεσαία και τα πιο ευπαθή κοινωνικά στρώματα». Βέβαια, ο ίδιος παρέμπεψε αυτή την εξέλιξη μετά το 2004 ξεχνώντας προφανώς ότι την περίοδο 1997 - 2004 σύμφωνα με έρευνα της ICAP (εταιρεία ερευνών) οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας στη χώρα εκτινάχτηκαν σε 47,5% των συνολικών δαπανών Υγείας, ανεβάζοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση της ΕΕ, μια θέση που διατήρησε... επάξια και η ΝΔ. Ξεχνά προφανώς ότι το ίδιο διάστημα ο τζίρος των ιδιωτικών επιχειρήσεων στο χώρο της Υγείας αυξήθηκε κατά 134,2% (!!). Επίσης, αντί άλλων σχολίων τον παραπέμπουμε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στο οποίο δεσμεύεται να προχωρήσει στην: Αξιοποίηση υποδομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα από την κοινωνική ασφάλιση μέσω διμερών διαπραγματευτικών διαδικασιών, ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς, όπως της εντατικής θεραπείας, των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων καθώς και στην ενίσχυση νέων μορφών σύμπραξης και συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οσο για την αναφορά του ότι τα «Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτές, ειδικούς εργαστηρίων και διοικητικούς υπαλλήλους», απλά να του θυμίσουμε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άφησαν πίσω τους 25.000 κενές θέσεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ, τις οποίες σήμερα συντηρεί και διευρύνει επάξια η ΝΔ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ