Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΣΥΝ: Και μαζί και χωρίς με την ΑΡΣΗ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κάποιοι λίγοι, πολύ λιγότεροι από «1.000» πανεπιστημιακοί, επιμένουν να αποπροσανατολίζουν με το θέμα των πρυτανικών εκλογών, είπε ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ, Δ. Τζανακόπουλος στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του κόμματός του. Η αναφορά του αυτή είχε στόχο προφανώς τις δημόσιες τοποθετήσεις του ομίλου «ΑΡΣΗ» (πρόεδρός του είναι ο Μ. Παπαγιαννάκης) και της παράταξης του ομίλου στους πανεπιστημιακούς, της ΑΡΜΕ.

Τι είπε όμως στην ουσία η ΑΡΣΗ; Οτι πρέπει οι εκλογές να γίνουν, για να λειτουργήσουν με ηρεμία τα ιδρύματα. Κάτι ανάλογο με την τοποθέτηση του Αρ. Μπαλτά στη χθεσινή συνέντευξη του ΣΥΝ ότι ενώ τα ιδρύματα τελούσαν εν ηρεμία και αναπλήρωναν το χρόνο που χάθηκε από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων... η κυβέρνηση εξαπέλυσε νέα επίθεση στην ανώτατη εκπαίδευση...

Για την ΑΡΣΗ, επίσης ρωτήθηκε στη συνέχεια και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας που είπε: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις, τα μηνύματα, τις απόψεις όλων των συλλογικοτήτων, των ομίλων προβληματισμού και όλων των ιδιαίτερα αξιόλογων στελεχών του ΣΥΝ, προβληματιζόμαστε με τις απόψεις αυτές και τις λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ' όψιν στην εκπόνηση των συλλογικών μας αποφάσεων». Ενώ ο Αρ. Μπαλτάς ένιωσε την ανάγκη (προσπαθώντας «ανεπιτυχώς» να προφυλάξει το κόμμα του από τις αντιδραστικές απόψεις της ΑΡΣΗ) να συμπληρώσει σ' αυτήν την τοποθέτηση ότι ο ΣΥΝ στηρίζει στα πανεπιστήμια τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κι όχι την παράταξη της ΑΡΣΗ, την ΑΡΜΕ (στην οποία όμως, όπως παραδέχτηκε, συμμετέχουν και στελέχη του ΣΥΝ). Οπορτουνισμέ το μεγαλείο σου! Σ' όλα μέσα θες να 'σαι για να αμολάς μελάνι και να θολώνεις τα νερά της σύμπραξής σου με το σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ