Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπάθεια διαμόρφωσης φιλολαϊκού προφίλ με σημαία την ακρίβεια

Με «σημαία» την ακρίβεια που μαστίζει τα λαϊκά στρώματα, επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να φιλοτεχνήσει «φιλολαϊκό» προφίλ στην προσπάθειά του να συγκαλύψει ότι υπηρετεί την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση που γεννά και διευρύνει τη φτώχεια.

Μετά την προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου να πραγματοποιηθεί στη Βουλή με θέμα την ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζει περιοδείες σε όλη τη χώρα προκειμένου να υποστηρίξει επικοινωνιακά την αντιπολιτευτική του τακτική. Εξάλλου, την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την κυβέρνηση για «έλλειψη πολιτικής βούλησης να ελεγχθεί η ασυδοσία στην αγορά», ο Γ. Παπανδρέου στην τελευταία του ομιλία στο ΣΕΒ... ανακάλυψε ότι από την οικονομική κρίση υποφέρουν και οι επιχειρηματίες.

Χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι «ένας στους τέσσερις Ελληνες ζουν με λιγότερα από 22 ευρώ την ημέρα και ένας στους είκοσι Ελληνες ζουν με λιγότερα από 10 ευρώ την ημέρα» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για «την αύξηση της φτώχειας στην Ελλάδα». Οι «δακρύβρεχτες» κορόνες του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ έγιναν δέκα μέρες μετά τα εύσημα που μοίρασε ο Γ. Παπανδρέου στον ΣΕΒ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την υπογραφή της Συλλογική Σύμβασης που προβλέπει ένα ευρώ αύξηση τη μέρα για τους εργαζόμενους!

Συγχρόνως, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αποδεικνύοντας περίτρανα πως το ΠΑΣΟΚ οραματίζεται την «αναδιανομή του πλούτου», με αφορμή τη συγκεκριμένη έκθεση της Ευρωπαϊκής ΕΠιτροπής εγκάλεσε την κυβέρνηση που δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα το νόμο για τη «σύσταση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής», το οποίο όπως είπε «υποτίθεται ότι θα βοηθούσε τους αποκλεισμένους στην κοινωνία, θα έδινε σημαντικά χρηματικά ποσά». Σε πλήρη ταύτιση με την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ προτείνει για την... καταπολέμηση της φτώχειας τα επιδόματα «πτωχοκομείου» για τα ποιο εξαθλιωμένα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Χτες ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσιτς, με τον οποίο συζήτησε την κατάσταση στα Βαλκάνια, τις πολιτικές εξελίξεις στη Σερβία και την πρόθεση του σοσιαλιστικού κόμματος Σερβίας να γίνει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μετά τη συνάντηση ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε την υποστήριξή του «στο δικαίωμα της Σερβίας για τη συστηματική της προώθηση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα και... υπερασπιστές του σοσιαλισμού!(2009-05-22 00:00:00.0)
Προσπαθεί να κρύψει τη σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική(2008-09-18 00:00:00.0)
Προτάσεις διαχείρισης της φτώχειας και της ανέχειας(2008-08-19 00:00:00.0)
«Παιχνίδι» για ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία(2006-09-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-03-22 00:00:00.0)
«Ο γάιδαρος...»(2005-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ