Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Νέο αιματηρό κατοχικό «λάθος»

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οκτώ πολίτες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ήταν οι «τρομοκράτες» που έπληξε με πύραυλο αμερικανικό ελικόπτερο, βορείως της Βαγδάτης, κοντά στην πόλη Μπαϊτζί, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι κατοχικές δυνάμεις αρκέστηκαν μετά και από το νέο «λάθος» να μιλήσουν για αντίδραση σε εντοπισμό «ύποπτων κινήσεων», ενώ αντίθετα οι τοπικές αρχές επέμεναν ότι δε συνέβαινε τίποτε περίεργο στην περιοχή τη μοιραία στιγμή.

Χτες το πρωί ανακοινώθηκε, επίσης, και ο θάνατος δύο ακόμη δημοσιογράφων. Ο ένας, που εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο «Αφακ» του σιιτικού κόμματος «Ντάουα» του πρωθυπουργού Μάλικι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ σιιτών ενόπλων και Αμερικανών στρατιωτών, στη συνοικία Ομπάιντι, της πρωτεύουσας, ενώ ο δεύτερος εντοπίστηκε, μετά από οκτώ ημέρες απουσίας, διάτρητος από σφαίρες στην Μπαακούμπα. Χτες, το «Αφακ» κατηγόρησε τις κατοχικές δυνάμεις ότι δολοφόνησαν το δημοσιογράφο.

Ο επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, ενημέρωσε, χτες, για άλλη μια φορά την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου. Υποστήριξε ότι, όπως πάνε τα πράγματα, δεν μπορεί ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο μέχρι το Σεπτέμβρη οι συνθήκες να είναι τέτοιες που να ταχθεί υπέρ της αποχώρησης περαιτέρω αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ