Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εχεις το βήμα...

Motion Team

«Παίζεις μουσική; Ζωγραφίζεις; Συμμετέχεις σε θεατρική ομάδα; Γράφεις; Κάνεις γκράφιτι; Ε... Πες το ντε!». Μαθητές που έχουν να δώσουν πολλά στην ερασιτεχνική δημιουργία, αλλά δεν έχουν βήμα έκφρασης. Κι αυτές τις μέρες δίνουν άλλη μια μάχη, των εξετάσεων. Ομως «αντέχουμε. Εχουμε περάσει και χειρότερα. Κάμερες να μας παρακολουθούν, διευθυντές να μας αποβάλλουν, κανάλια να μας συκοφαντούν»...

Ετσι, μέλη της ΚΝΕ άδραξαν την ευκαιρία στα σχολεία της Γκράβας και όχι μόνο, να τους ευχηθούν «καλή επιτυχία» και να τους καλέσουν να συμμετάσχουν στη δική τους γιορτή. Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», που θα γίνει στις 20 και 21 Ιούνη στο Πεδίον του Αρεως, στην πλατεία Πρωτομαγιάς και ήδη διακινείται στα σχολεία το εισιτήριο, στην τιμή των 5 ευρώ και για τις δύο μέρες. Μια γιορτή που στήνεται από μαθητές για μαθητές, κόντρα στη λογική του μάνατζερ και του σπόνσορα, κόντρα στην εμπορευματοποίηση της ανάγκης για δημιουργική ζωή. Γιατί αυτό «το φεστιβάλ δεν είναι όπως τα συνηθισμένα, αλλά όπως πρέπει να είναι». «Το σχολείο μας δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε, η ζωή μας δεν είναι αυτή που θέλουμε, αλλά όσα θέλουμε πρέπει να τα διεκδικούμε και να παλεύουμε για αυτά». Ολα αυτά, την πρόταση του Κόμματος για το σχολείο, για την ερασιτεχνική δημιουργία, για τη μόρφωση και τον πολιτισμό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν.

Στόχος είναι «να φέρει τους μαθητές σε επαφή με την ιστορία και τη δράση του Κόμματος, να εμπνεύσει τη δράση και τον αγώνα όχι μόνο για ένα άλλο σχολείο, αλλά και για μια καλύτερη ζωή, χωρίς ανεργία, πόλεμο, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ταυτόχρονα, δίνει βήμα στην πλούσια δημιουργικότητα των μαθητών. Δεν είναι απλά «παίζω μουσική», αλλά συνδέω τη μουσική με τα προβλήματα και τους αγώνες», σημείωσε ο Γιώργος Φραγκογιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οσοι μαθητές θέλουν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210.5282.524 - 6983475966 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: math.festival@yahoo.com.

  • Η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα σε μαθητές που συμμετέχουν σε μουσικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες ή ζωγραφίζουν, σε σύσκεψη που θα γίνει το Σάββατο 31 Μάη, στις 7:30 το απόγευμα, στο εκλογικό κέντρο του Κόμματος (Θεμιστοκλέους 1 και Πανεπιστημίου).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ