Τετάρτη 21 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ελλείψεις «έπνιξαν» τουρίστρια

Γρηγοριάδης Κώστας

Οι τεράστιες ελλείψεις και καθυστερήσεις στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Υγείας στην Κέρκυρα ήταν η αιτία για να χάσει τη ζωή της την περασμένη Κυριακή μια τουρίστρια από την Τσεχία που παραθέριζε στο νησί. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Περιβόλι του Δήμου Κορυσίων. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, την ώρα που κολυμπούσε, η άτυχη γυναίκα έδειξε να πνίγεται. Ανθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή ανέσυραν αναίσθητη την τουρίστρια, η οποία, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, ανέκτησε της αισθήσεις της.

Ωστόσο, η πάνω από δύο ώρες - σύμφωνα με μαρτυρίες - καθυστέρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο της Κερκύρας, που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το συμβάν, με δύσκολο οδικό δίκτυο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση δεν είναι επανδρωμένο με οδηγούς ασθενοφόρων τα Σαββατοκύριακα (υπάρχουν μόλις δυο οδηγοί που βγάζουν δυο καθημερινές βάρδιες πρωί - απόγευμα) στέρησε τη δυνατότητα παροχής υγειονομικής φροντίδας στην άτυχη γυναίκα που τελικά υπέκυψε.

Ο θάνατος της παραθερίστριας ανέδειξε για μια ακόμη φορά τις εγκληματικές συνέπειες από την πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης που προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή όσων έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή με χιλιάδες παραθεριστές, το τοπικό Κέντρο Υγείας αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αποκατάσταση και την περίθαλψη ασθενούς μετά από ένα συμβάν πνιγμού, την ώρα που θα έπρεπε να παίζει πρωταγωνιστικό και εξειδικευμένο ρόλο στην έγκαιρη και πλήρη αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών. Αλλη μια επιβεβαίωση της επικαιρότητας των θέσεων που παρουσίασε πρόσφατα το ΚΚΕ για την Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ