Τετάρτη 21 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες αντιιμπεριαλιστικές δραστηριότητες

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα η ΕΕΔΥΕ, στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Ειρήνης 2008. Οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ μαζί με συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς και μαζικούς φορείς προγραμματίζουν πορείες ειρήνης και άλλες αντιιμπεριαλιστικές δραστηριότητες:

-- Το Σάββατο 24 Μάη στην Πρέβεζα, οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν πορεία Ειρήνης από τη ΝΑΤΟική βάση των «ΑΒΑΚΣ» στο Ακτιο έως την Πρέβεζα. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από την πύλη της ΝΑΤΟικής βάσης του Ακτιου και θα καταλήξει στην παραλία της Πρέβεζας, όπου θα γίνουν οι ομιλίες και θα ακολουθήσει συναυλία από νεανικά σχήματα. Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στον Ιμπεριαλισμό, Εξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τα Βαλκάνια» οι Επιτροπές Ειρήνης καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στη φιλειρηνική - αντιιμπεριαλιστική πορεία, απαιτώντας μεταξύ άλλων την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής από τα Βαλκάνια, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και όπου αλλού βρίσκονται, την απομάκρυνση των αμερικανονατοϊκών βάσεων από τη χώρα, το κλείσιμο της βάσης του Ακτιου.

-- Την Κυριακή 1 Ιούνη στην Ξάνθη πραγματοποιείται εκδήλωση Ειρήνης από τις Επιτροπές Ειρήνης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ