Τετάρτη 21 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εβαλαν το λύκο...

Εδώ και χρόνια κυκλοφορεί στην πιάτσα ένας πολυτελής οδηγός του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, του πασίγνωστου πλέον ΕΦΕΤ, με τίτλο «Βασικές αρχές υγιεινής για τα τρόφιμα». Η έκδοση απευθύνεται προς όσους «χειρίζονται τρόφιμα σε μια επιχείρηση μαζικής εστίασης και ζαχαροπλαστικής, με σκοπό την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων».

Σιγά το σπουδαίο θα πει κάποιος, πάντα υπάρχει ανάγκη για τέτοιους οδηγούς και η πιο αρμόδια υπηρεσία για την έκδοσή του είναι εκείνη που ελέγχει την ποιότητα των τροφίμων. Με αυτή την έννοια, το γεγονός ότι ο ΕΦΕΤ εκδίδει οδηγούς, αλλά δεν κάνει πραγματικούς ελέγχους για την καταλληλότητα των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι άλλης τάξης ζήτημα.

Το θέμα όμως έχει και ουρά. Γιατί, όπως διαβάζουμε στη δεύτερη σελίδα του οδηγού «το παρόν εγχειρίδιο εκπονήθηκε από την UNILEVER HELLAS, με την καθοδήγηση και την έγκριση του ΕΦΕΤ».

Δηλαδή, ο ΕΦΕΤ, ο οποίος δεν κάνει ελέγχους στην αγορά, μοιράζει οδηγούς με κανόνες που συνέταξε η UNILEVER, η οποία γέμισε την αγορά με ηλιέλαιο επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ