Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δώσει το κίνημα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ με μαζικές διαδικασίες και κάθε μορφή πάλης

ΚΚΕ: Κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ σε ΑΕΙ/ΤΕΙ. Η πρόταση για κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι στάχτη στα μάτια μαθητών και γονιών των λαϊκών οικογενειών

  • Το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, οι καθηγητές, να απαντήσουν στην κυβέρνηση, στους εκβιασμούς και απειλές για την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου, που παραδίδει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο κεφάλαιο, με τα «μπίζνες πλαν», την αξιολόγηση, τους εσωτερικούς κανονισμούς. Να απαντήσουν στη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και των καθηγητών που βάζουν πλάτη σ' αυτή τη διαδικασία. Να απαντήσουν στην εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ, που εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ - ΤΕΙ με των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.
  • Η πρόταση του υπουργού για κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν πρέπει να ξεγελάσει τους μαθητές και τους γονείς των λαϊκών οικογενειών. Δεν πρόκειται για κατάργηση, οδηγεί σε πολλαπλές εξετάσεις εντός των κατηγοριοποιημένων και υποβαθμισμένων ΑΕΙ - ΤΕΙ. Στα βασικά της σημεία είναι ίδια με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και αποτελεί υλοποίηση κατευθύνσεων της ΕΕ.

ΣΕΛ.  12   -   14

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ