Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες αντιιμπεριαλιστικές δραστηριότητες

Από την περσινή πορεία από την Κερασίτσα στην Τρίπολη
Από την περσινή πορεία από την Κερασίτσα στην Τρίπολη
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα η ΕΕΔΥΕ, στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Ειρήνης 2008. Οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ μαζί με συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς και μαζικούς φορείς προγραμματίζουν πορείες ειρήνης και άλλες αντιιμπεριαλιστικές δραστηριότητες.

Στην Κερασίτσα

Αύριο, Κυριακή, 18 του Μάη, στην Κερασίτσα, Επιτροπές Ειρήνης της Πελοποννήσου πραγματοποιούν πορεία Ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από την Κερασίτσα, γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, και θα τερματίσει στις 7 μ.μ. στην Τρίπολη, όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Λαμπράκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα.

Στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας, στην Κερασίτσα, θα γίνει μνημόσυνο στη μνήμη του πρωτοπόρου ειρηνιστή.

-- Πούλμαν για την Κερασίτσα θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής στις 8.30 από την πλατεία Κάνιγγος (πληροφορίες στα τηλέφωνα 697.6869.951, 210.3844.853-4).

-- Πούλμαν, επίσης, θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Κυριακής, στη 1.00 μ.μ., από το Λουτράκι (Αγροτική Τράπεζα).

Στη Θεσσαλονίκη

Αύριο, Κυριακή 18 του Μάη, η ΕΔΥΕΘ πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη, που θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ. από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Σταυρούπολη και μέσω του αμερικάνικου προξενείου θα καταλήξει στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.

Αποκλεισμός στρατοπέδου Νέας Σάντας

Η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς διοργανώνει αύριο, Κυριακή 18 Μάη αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει από την πλατεία Ειρήνης Κιλκίς στις 9 το πρωί και θα καταλήξει στο στρατόπεδο της Νέας Σάντας στις 10 το πρωί. Στο στρατόπεδο της Νέας Σάντας, όπου εδρεύει η δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός του στρατοπέδου από την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς και την ΕΔΥΕΘ. Στη συνέχεια, η αυτοκινητοπομπή θα επιστρέψει στο Κιλκίς με ενδιάμεσο σταθμό το στρατόπεδο της Κριστόνας, όπου εδρεύει μονάδα εκπαίδευσης αξιωματικών της δύναμης ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ.

Αλλες δραστηριότητες

-- Αύριο, Κυριακή 18 του Μάη η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης πραγματοποιεί πορεία Ειρήνης στην Κατερίνη.

-- Αύριο, Κυριακή 18 του Μάη θα γίνει πορεία Ειρήνης στη Μυτιλήνη. Στην πορεία καλεί και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

-- Το Σάββατο 24 του Μάη στην Πρέβεζα, οι Επιτροπές Ειρήνης Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν πορεία Ειρήνης από τη ΝΑΤΟική βάση των «ΑΒΑΚΣ» στο Ακτιο έως την Πρέβεζα.

-- Την Κυριακή 1 του Ιούνη στην Ξάνθη πραγματοποιείται εκδήλωση Ειρήνης από τις Επιτροπές Ειρήνης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ανάλογες εκδηλώσεις προετοιμάζουν πολλές ακόμη Επιτροπές Ειρήνης σε ολόκληρη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ