Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - ΠΛΑΙΣΙΟ με διεκδικήσεις για Πανεπιστήμιο σε όφελος του λαού

ΚΚΕ: Οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα πρωτοστατήσουν σε μαζικές αγωνιστικές διαδικασίες, θα δυναμώσουν τη συζήτηση και το διάλογο για το Πανεπιστήμιο που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός μας

  • Η κυβέρνηση, με τη στήριξη των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», προχωρά την υλοποίηση των αποφάσεων της Μπολόνια και της Λισαβόνας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στόχος: Ανώτατα ιδρύματα που δουλεύουν για τα συμφέροντα και την ιδεολογία της ολιγαρχίας. Αυτόν το στόχο υπηρετεί ο νόμος - πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση και επιδιώκει την εφαρμογή του.
  • Το ΚΚΕ καλεί το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα να συσπειρωθεί γύρω από στόχους πάλης που διεκδικούν την κατάργηση του νόμου - πλαισίο. Μπροστά στις εκλογές για όργανα διοίκησης, που θα λειτουργούν και θα εφαρμόσουν στην πράξη τις διατάξεις του νόμου, καλεί φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς να δηλώσουν τη συνολική καταδίκη τους, απέχοντας, μη νομιμοποιώντας την εφαρμογή του και σε αυτή τη διαδικασία.
  • Με αιτήματα αιχμής να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05 για τα ΚΕΣ, να καταργηθεί συνολικά ο νόμος - πλαίσιο, να μην εφαρμοστεί καμία ρύθμιση για «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά, η ΠΚΣ καλεί σε γενικές συνελεύσεις φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, για κινητοποιήσεις στις 23 Μάη σε όλη τη χώρα.

ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ