Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΤΟΣ
Ο αγώνας του ΔΣΕ μάς εμπνέει

Motion Team

Αυτοί οι τιμημένοι νεκροί που κείτονται εδώ, θα αποκατασταθούν όπως τους πρέπει. Η θυσία τους αποτελεί οδηγό αλάθητο στο δρόμο προς την τελική νίκη. Η πίστη σ' αυτήν την τελική νίκη, νικάει το θάνατο, είπε ο Γιάννης Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού που δε στέφθηκε από τη νίκη. Οπως είπε, «το πρόβλημα της εξουσίας τότε, λύθηκε με την επικράτηση των Αμερικανών και των ντόπιων υποτακτικών τους. Το αστικό κράτος ανασυγκροτήθηκε, θωρακίστηκε νομικά. Το μετεμφυλιακό καθεστώς στην Ελλάδα έχει τη σφραγίδα της πιο στενής διαπλοκής με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Οι τελευταίες πολιτικές επιλογές που προωθούν οι επίγονοι των νικητών είναι αποκαλυπτικές».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ πρόβλεψε και προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι οι προσαρμογές της Ελλάδας στις συνθήκες της ΕΕ, στην ΟΝΕ, στο ευρώ και στη στρατηγική του ΝΑΤΟ είναι μονόδρομος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οτι για το λαό και, γενικότερα, για το συμφέρον του τόπου θα είναι πορεία συσσωρευμένων προβλημάτων και αδιεξόδων.

«Το ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα - και με μεγαλύτερη ένταση αυτήν την περίοδο - έφερε στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα του λαού και της νεολαίας, αποδείχνοντας ότι ο δρόμος για την ικανοποίησή τους βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Επιβεβαιώνεται ότι δύο δρόμοι ανάπτυξης υπάρχουν: Με τα μονοπώλια και την αστική τάξη, ή με το λαό και την ταξική πάλη, την κοινωνική συμμαχία των εργατών με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς παραγωγούς, για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. Τρίτος δρόμος δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η σύγκρουση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, με την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ο αγώνας είναι σκληρός, όμως είμαστε βέβαιοι ότι θα φτάσει ως το τέλος, με ριζικές αλλαγές και ανατροπές, ως το επίπεδο της εξουσίας», σημείωσε ο Γ. Χώτος.

Πρόσθεσε ότι: «Δίπλα στον καθημερινό αγώνα των κομμουνιστών για κάθε πρόβλημα που αφορά τη ζωή του λαού και της νεολαίας, αποκτά απόλυτη προτεραιότητα να αναπτύσσουμε τις ιδέες και να διεξάγουμε ασυμβίβαστο πόλεμο με τις ιδέες και ιδεολογήματα που συσκοτίζουν την ταξική αλήθεια, που έχουν ως κύριο σκοπό την υπεράσπιση ενός συστήματος που πεθαίνει και επιδιώκουν τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό των εργατικών και λαϊκών μαζών από τα ταξικά τους συμφέροντα».

Και κατέληξε: «Ο αγώνας του ΔΣΕ μάς εμπνέει. Ηταν αγώνας δίκαιος, πατριωτικός, αντιφασιστικός, αντιιμπεριαλιστικός. Ηταν η συνέχεια του έπους της Εθνικής Αντίστασης και του μεγάλου Δεκέμβρη του '44 για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Δημοκρατία.

Οι στόχοι του, τα ιδανικά του περιμένουν τη δικαίωσή τους. Το καθήκον αυτό εναπόκειται στην εργατική τάξη, στους συμμάχους της και στο Κόμμα τους το ΚΚΕ.

Σήμερα το ΚΚΕ, έμπειρο όσο ποτέ άλλοτε, συσπειρωμένο και με ενιαία ισχυρή θέληση, έχει βαθιά συνείδηση και της ευθύνης και του ρόλου του.

Το ΚΚΕ ανοίγει σήμερα νέους δρόμους. Διδαγμένο από την πείρα του, είναι έτοιμο να καταθέσει νέα μεγαλύτερη προσφορά, πρωτοπόρα δράση και πρωτοπόρες ιδέες.

Με ένα ισχυρό ΚΚΕ, με ισχυρή ΚΝΕ και με ένα αναγεννημένο και καλά οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, καμιά δύναμη δεν μπορεί να ανακόψει το δρόμο για νέες κατακτήσεις, για ανατροπές, για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ