Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δίνουν «γραμμή» και προβοκάρουν...

Συνεχίζονται και εντείνονται οι προσπάθειες συγκροτημάτων του Τύπου να παρουσιάσουν ότι στα Πανεπιστήμια επικρατεί ένα χάος βανδαλισμών, που τάχα θα κορυφωθεί μπροστά στις πρυτανικές/ προεδρικές εκλογές, οι οποίες παρουσιάζονται ως «η μάχη των μαχών» ενάντια στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου.

«Τεστ δημοκρατίας οι πρυτανικές εκλογές» είναι ο τίτλος της κυριακάτικης «Καθημερινής», που «προβλέπει» ότι οι εκλογές «είναι πιθανόν να διεξαχθούν παρουσία αστυνομίας» και βάζει πανεπιστημιακούς «ανώνυμα» να προβλέπουν ακόμα και για «αντιπαραθέσεις με στειλιάρια»! Επισείει τον κίνδυνο παρεκτροπής της κατάστασης και απώλειας του θερινού εξαμήνου, επιμερίζοντας τις ευθύνες σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και τα κόμματα. Ακολουθώντας δε τη «γραμμή» των προηγούμενων ημερών, επαναλαμβάνει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), ενώ σε όλο της το «ρεπορτάζ» αξιοποιεί δηλώσεις πανεπιστημιακών και φοιτητών μόνο από την παράταξη ΕΑΑΚ.

Η χτεσινή «Ελευθεροτυπία», αφού αποφασίζει ότι ο ΣΥΝ «δίνει το στίγμα των φοιτητών» και στήνει ένα «ρεπορτάζ» βασισμένο σε δηλώσεις εκπροσώπου της νεολαίας ΣΥΝ και σε πανεπιστημιακούς που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζεται ότι «το στήσιμο κάλπης για το μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό καθιστά ευάλωτη την όλη διαδικασία. Ειδικά όταν αυτή αποτελεί τον πλέον πρόσφορο τρόπο για την αντίσταση στο νόμο»...

Σύμφωνα με το χτεσινό «Ελεύθερο Τύπο»: «Το νέο σύστημα διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των διοικήσεων των ιδρυμάτων θεωρείται η κρισιμότερη διάταξη του νόμου που φέρει την υπογραφή της κυρίας Γιαννάκου, καθώς αναδιανέμει τους ρόλους στα πανεπιστήμια, αφαιρώντας από τις παρατάξεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο».

Κινητοποιήσεις μπροστά στις φοιτητικές εκλογές προβλέπουν (με πιο συγκρατημένα αυτή τη φορά ρεπορτάζ) τόσο το «Εθνος» όσο και «Τα Νέα», ενώ η «Ημερησία» (του Σαββατοκύριακου) γράφει για τους φοιτητές: «"Χτίζουν" γραφεία, αρπάζουν και "καίνε" κάλπες, διαλύουν συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων, κρατούν σε "ομηρία" καθηγητές και "απαλλοτριώνουν" από κομπιούτερ μέχρι και... σεμεδάκια». Μιλώντας όμως για την «κόντρα» φοιτητών - καθηγητών, τονίζει ότι «όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει να συμβιβαστούν στο σημείο μηδέν: να μην αλλάξει τίποτα στο δημόσιο πανεπιστήμιο»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στο απυρόβλητο(2008-08-30 00:00:00.0)
Ποιος φοβάται την έκφραση της αποχής;(2008-05-30 00:00:00.0)
Ανάγκη να περάσουν στην αντεπίθεση(2008-05-28 00:00:00.0)
Φανφάρες και ψέματα...(2007-02-22 00:00:00.0)
Αγωνιστική ψήφος στις πρυτανικές εκλογές(2006-05-14 00:00:00.0)
Επαναληπτικές σήμερα στο ΑΠΘ(2003-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ