Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Σοβαρές ελλείψεις σε πυροσβέστες

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς του Αγρινίου και της Αμφιλοχίας

Ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, παλαιωμένα οχήματα και διατήρηση της εποχικής απασχόλησης ήταν τα βασικά ζητήματα που αναδείχτηκαν στη χθεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε στην κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου κλιμάκιο της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη.

Οπως αναφέρθηκε, φέτος αποχώρησαν 20 άτομα λόγω συνταξιοδότησης χωρίς να υπάρχει ανάλογη επάνδρωση, ενώ υπογραμμίστηκε η διατήρηση του αναχρονιστικού από το 1991 οργανογράμματος χωρίς να υπάρχει καμία έως σήμερα τροποποίησή του και αυτό παρά το ότι οι ανάγκες στην πόλη του Αγρινίου έχουν αυξηθεί, μια και ο πληθυσμός ανέρχεται στους 100.000 κατοίκους περίπου.

Σημειώθηκαν, επίσης, το καθεστώς της εποχικής απασχόλησης, οι πενιχροί μισθοί και το πετσόκομμα των δικαιωμάτων (εντατικοποίηση της εργασίας που γίνεται πιο έντονη την αντιπυρική περίοδο, μη καταβολή ρεπό, μη ένταξη στα βαρέα και επικίνδυνα επαγγέλματα κ.ά.), καθώς και η παλαιότητα των οχημάτων, όπου η λειτουργία ορισμένων από αυτά ξεπερνά τα 30 χρόνια. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στον Πυροσβεστικό Σταθμό της Αμφιλοχίας, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας δυο επιπλέον σταθμών στο Ξηρόμερο και στο Δήμο Ινάχου, περιοχές όπου υπάρχει πυκνή δασική βλάστηση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ απέναντι σε αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες ανέδειξε τις σοβαρές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που σε ό,τι έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι το ζήτημα της προστασίας του φυσικού και δασικού πλούτου, της περιουσίας των κατοίκων από τις πυρκαγιές, συνειδητά αδιαφορούν. Παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΚΕ, όπως καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου, άμεση κάλυψη των κενών, μονιμοποίηση του εποχικού προσωπικού κ.ά., υπογραμμίζοντας την ανάγκη η διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή εργασία, μισθούς και δικαιώματα, να δένει με την πάλη ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ