Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Μεταγγίστε το μήνυμα του ΚΚΕ παντού

Με τους μεταλλεργάτες της Ζώνης συζήτησε χτες το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΟΠ με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά

Οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι σκληροί ταξικοί αγώνες τους, οι μικρές και μεγάλες κατακτήσεις που μετράνε, φέρουν ατόφια τη σφραγίδα του ΚΚΕ. Και αυτό φρόντισαν να το δείξουν και χτες, στο μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, όταν, τα ξημερώματα, τους επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του Κόμματος. Εκατοντάδες εργάτες, μέλη των επισκευαστικών συνεργείων συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τη «φωνή» του ΚΚΕ, ενώ την αντιπροσωπεία του Κόμματος συνόδευαν τα προεδρεία των ταξικών Σωματείων.

Αναφερόμενη σε αυτούς τους δεσμούς, η Ελ. Παντελάκη ξεκαθάρισε στους εργάτες ότι το ΚΚΕ έχει απαιτήσεις από αυτούς. Οχι μόνο να συμμετέχουν με τις οικογένειές τους στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ μεθαύριο Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ στο Σύνταγμα, αλλά «εσείς πρέπει να μεταγγίσετε το μήνυμα του ΚΚΕ παντού, ακόμα και όσοι από σας δεν το έχετε ψηφίσει». Να πουν ότι «όταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις με μαγειρέματα επιδιώκουν να κάνουν πιο δυνατή την εξουσία του κεφαλαίου, την ίδια στιγμή το ΚΚΕ θέτει επί τάπητος στο λαό, στους εργαζόμενους, ότι υπάρχει άλλος δρόμος». «Πέρα από τη λογική του ευρωμονόδρομου, τη λογική της ζούγκλας του ανταγωνισμού, πέρα από τη λογική που λέει ότι πρέπει να ζεις χωρίς δικαιώματα», «προβάλλει την απολύτως ρεαλιστική του πρόταση ο λαός να βάλει πλώρη να διεκδικήσει τη δική του εξουσία, με την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την αλλαγή του συσχετισμού σε όλα τα επίπεδα. Μόνο αν χαράξεις αυτήν την προοπτική, θα έχει ο αγώνας αποτελέσματα σήμερα».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από τους δικούς τους αγώνες, την ανελέητη επίθεση που δέχονται διαχρονικά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με ΜΑΤ, τη στάση του ΣΥΝ, τις θέσεις του απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις όπως και του λιμανιού, τα «έργα» συνδικαλιστικών του στελεχών σε χώρους δουλειάς που τάσσονται απροκάλυπτα (π.χ. καπνοβιομηχανία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ) με το πλευρό της εργοδοσίας. Να σκεφτούν «θα υπήρχε Ζώνη, θα είχατε αυτές τις κατακτήσεις στις σημερινές συνθήκες της κλιμάκωσης της επίθεσης του κεφαλαίου, αν δεν αντιπαλεύατε αυτήν την πολιτική στον πυρήνα της;». Τέλος, είπε απέναντι στους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη καθημερινά με τους κομμουνιστές στα σωματεία, που ψηφίζουν το ΚΚΕ: «να σκεφτούν, να δοκιμάσουν τη συναρπαστική περιπέτεια του αγώνα και μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μην ακυρώσετε τους αγώνες σας»(2006-09-16 00:00:00.0)
Ο λαός πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα(2005-06-18 00:00:00.0)
Οχι άλλο αίμα!(2005-03-02 00:00:00.0)
Υποκριτικός και θρασύς ο Γ. Παπανδρέου(2004-10-27 00:00:00.0)
Σε επιφυλακή για το λιμάνι(1998-12-09 00:00:00.0)
"Πράσινο φως" για συνέχιση(1997-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ