Κυριακή 18 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Βασικά καθήκοντα του προπονητή σκακιού

1ο μέρος

Σημειώσεις από ζωντανή παρακολούθηση Σεμιναρίου από τον Δημ. Ρουμελιώτη (επί τρεις μήνες, τρεις φορές τη βδομάδα κι από 2 ώρες - Φλεβάρης - Απρίλης 1980), με τον Βούλγαρο ΙΜ και προπονητή Δρ. Μίνεβ! Διερμηνέας ήταν ο πρωταθλητής Ελλάδας Τριαντάφυλλος Σιαπέρας!

Ο προπονητής σκακιού, εκτός από τις ειδικές προπονητικές γνώσεις, πρέπει να έχει ψυχραιμία, υπομονή και κατανόηση προς τους αθλητές του. Η σχέση προπονητή και αθλητών πρέπει να είναι φιλική, χωρίς απειθαρχία εκ μέρους των αθλητών, αλλά και χωρίς υπεροψία από την πλευρά του προπονητή.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής πρέπει:

1) Να δώσει στο μαθητή τις βασικές γνώσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν να αξιοποιήσει το ταλέντο του.

2) Να επιταχύνει τη σκακιστική ανάπτυξη του μαθητή, ούτως ώστε να μπορέσει στα καλύτερα (βλέπε στατιστικό πίνακα) χρόνια του να αγωνίζεται σωστά.

3) Να ξέρει όλα τα θετικά και αρνητικά του μαθητή και να επιδιώξει να του αναπτύξει όλες τις πλευρές.

4) Οφείλει να επιδρά στο χαρακτήρα του μαθητή και να του κάνει σωστό μάθημα σ' όλους τους τομείς, να διδάσκει, ώστε ο μαθητής να αποκτά γενικότερα καλλιέργεια, θέληση και αυτοσυγκέντρωση.

(Συνεχίζεται)


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ