Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Τρίωρη ντουφεκιά στις 15 του Μάη

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ για απεργιακές κινητοποιήσεις. Στις 12.30 μ.μ., στην Ομόνοια, η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων σε Δημόσιο και πρώην ΔΕΚΟ

Σε μια ακόμα κίνηση εντυπωσιασμού προχωρούν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στις Ομοσπονδίες των πρώην ΔΕΚΟ, μετά από σύσκεψη που έγινε χτες στη ΓΣΕΕ. Οι ίδιοι που στήριξαν και στηρίζουν τον πυρήνα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, που και με τα σημερινά τους αιτήματα όχι μόνο δε βάζουν εμπόδια σε αυτή, αλλά τη διευκολύνουν, αποφάσισαν με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να προχωρήσουν στις 15 Μάη σε ...στάσεις εργασίας! Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε 3ωρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι με 3 μ.μ.) σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, «Ολυμπιακή Αεροπορία» και ΕΥΔΑΠ και 24ωρη στον ΟΤΕ.

Την ίδια μέρα θα γίνει και η απεργία που έχει ήδη αποφασιστεί από την ΟΜΥΛΕ. Για την ίδια μέρα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) που με βάση και τις τοποθετήσεις της πλειοψηφίας, στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, θα είναι και η τελευταία μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη! Οι ταξικές δυνάμεις στην ΑΔΕΔΥ κατήγγειλαν τη στάση της πλειοψηφίας και επισήμαναν ότι μπροστά στα διαρκώς οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Στην κατεύθυνση αυτή η ΤΑΔΗΣΥ πρότεινε την πραγματοποίηση απεργίας το επόμενο 20ήμερο και νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Πρόταση που απέρριψαν οι ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ).

Οι ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ καλούν για τις 15 του Μάη σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας, με το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ. Αναδεικνύοντας το γεγονός ότι, σε μια περίοδο που αποδεδειγμένα οξύνεται η επιθετικότητα του κεφαλαίου στις πρώην ΔΕΚΟ και συνολικότερα, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες πάνε να ξεμπερδέψουν με μια κούφια ντουφεκιά στον αέρα, για να απαλύνουν την κατακραυγή τους από τους εργαζόμενους, βάζοντας παράλληλα και από κοινού φραγμό σε κάθε πρόταση που μπορεί να δημιουργήσει αγωνιστικές προϋποθέσεις στους κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ