Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Πρόγραμμα δράσης μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία

Οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος θα κορυφωθούν με συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στο υπουργείο Υγείας, στις 20 Μάη, στις 2.30 μ.μ.

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας
Πλούσια αγωνιστική δράση, με μπροστάρηδες τα ταξικά σωματεία, αλλά και τους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα το ΠΑΜΕ, παλεύοντας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών, στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, διεκδικώντας το αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που έχουν ανάγκη και δικαιούνται τα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι.

«Δεν πρέπει ούτε στιγμή ν' αφήσουμε να πάει χαμένη και αναξιοποίητη», τόνισαν οι συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος σε μαζική σύσκεψη του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα.

Επιτροπές Αγώνα στα νοσοκομεία

«Το άμεσο χρονικό διάστημα πρέπει να αναπτύξουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, επιμένοντας στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, στην ενίσχυση των σωματείων και ιδιαίτερα στο Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, στην οργάνωση των εργαζομένων και στη δημιουργία γερών Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλειάς», τόνισε η Λέττα Μεθωνιού. Και αναφέρθηκε στη θετική πείρα που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα από τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, στην αναγκαιότητα συγκρότησης Επιτροπών Αγώνα στα δημόσια νοσοκομεία.

Υπογράμμισε ακόμα ότι στόχος πρέπει να είναι η ενεργοποίηση των εργαζομένων που αμφισβητούν το δικομματισμό και τις παρατάξεις της συναίνεσης, «να γίνει και δική τους υπόθεση η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς». Η δυσαρέσκεια που κυριαρχεί στους εργαζόμενους δεν αφήνει αδιάφορες και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των κομμάτων του κεφαλαίου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), αλλά και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις των οπορτουνιστικών κομμάτων (ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ), που προσπαθούν να τη διοχετεύσουν και να την αφομοιώσουν στην πολιτική της διαχείρισης του εκμεταλλευτικού συστήματος, σπέρνοντας αυταπάτες πως μπορεί να υπάρξει πολιτική τέτοια που να ωφελεί και το κεφάλαιο και τους εργαζόμενους, επισήμανε.

Στις επώδυνες επιπτώσεις σε εργαζόμενους και ασθενείς από τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, που συνδέονται με το σύνολο των αντιλαϊκών εξελίξεων και στοχεύσεων στο χώρο της Υγείας (γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας, ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος, σχέσεις εργασίας και ωράριο), αναφέρθηκε ο Χρήστος Παπάζογλου.

Αμεσες πρωτοβουλίες

Ακολούθησε συζήτηση για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της πάλης. Αποφασίστηκαν για το επόμενο διάστημα σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών:

  • Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλεύτριας (12 Μάη) θα γίνουν μαζικές εκδηλώσεις σε νοσοκομειακούς χώρους.
  • Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας θα συγκεντρώσει υπογραφές σε κείμενο που θα καταδικάζει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, θα βάζει ζήτημα των ΒΑΕ, προσλήψεις, μονιμοποίηση των εκτάκτων και των εργαζομένων στους εργολάβους, την κατάργηση των πληρωμών για τους ασθενείς.
  • Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν σε αυτή τη φάση με συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στο υπουργείο Υγείας, στις 20 Μάη, στις 2.30 μ.μ.

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί τους εργαζόμενους του χώρου να συμμετάσχουν με το πλαίσιο του ταξικού κινήματος στις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ