Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» - ΚΕΑΤ
«Στέρεψε» η χρηματοδότηση, αρχίζουν απολύσεις

Σε απολύσεις 19 εργαζομένων της Αστικής Εταιρείας «Πρωτοπορία», που λειτουργεί στα πλαίσια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), στην Καλλιθέα, προσανατολίζεται η διοίκηση του Κέντρου, με πρόσχημα τον περιορισμό της χρηματοδότησης της εταιρείας.

Χτες, ο διοικητής Γιώργος Δαβάκης ενημέρωσε τους προϊστάμενους των τμημάτων ότι υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση της «Πρωτοπορίας» και ότι θα απολύσει - τουλάχιστον για το καλοκαίρι - όλους εκείνους τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση λήγει. Η «Πρωτοπορία» φτιάχτηκε για να καλύψει τις ανάγκες πρόσληψης προσωπικού του ΚΕΑΤ, δεδομένου ότι δε γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οι εργαζόμενοι, 60 στον αριθμό σήμερα, δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, με 12μηνες και 8μηνες συμβάσεις εργασίας, παίρνουν 500-800 ευρώ και δουλεύουν ...ευέλικτα σε μια σειρά θέσεις εργασίας εναλλάξ.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε χτες το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΑΤ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή, απαιτώντας να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, όλοι οι εργαζόμενοι της «Πρωτοπορίας» να απορροφηθούν από το ΚΕΑΤ ή σε άλλους τομείς του δημοσίου και να αποκτήσουν μόνιμη εργασία. Απ' την πλευρά του ο διοικητής είπε ότι θα απολύσει τους 9 μόνο (!) από τους 19 εργαζόμενους, αλλά και το σύνολο του προσωπικού για 10 μέρες, για να μην κατοχυρώσουν δικαιώματα αποζημιώσεων κλπ. Το σωματείο κατήγγειλε ακόμα το απαράδεκτο καθεστώς χρηματοδότησης του ΚΕΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ