Παρασκευή 9 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στοχευμένα δημοσιεύματα

Δεν είναι «σκηνικό πολέμου» είναι στημένο σκηνικό αποπροσανατολισμού. Ο λόγος για την προσπάθεια που γίνεται να εμφανιστούν οι φοιτητές, ούτε λίγο ούτε πολύ ως φορείς δημιουργίας χάους στις σχολές, με «εχθρικές ενέργειες» ενάντια σε πανεπιστημιακούς και πρυτάνεις και το αντίστροφο. Προσοχή: Οχι το φοιτητικό κίνημα με όρους μαζικής πάλης ενάντια στις αναδιαρθρώσεις, ενάντια στην όλο και στενότερη διασύνδεση των πανεπιστημίων με επιχειρήσεις και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αλλά... με «πράξεις βίας» ενάντια σε πανεπιστημιακούς, πρυτάνεις, συγκλήτους.

Στοχευμένα δημοσιεύματα σε εφημερίδες τις τελευταίες μέρες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα (που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μέσα στα ΑΕΙ) «χάους» και «ομηρίας» πανεπιστημιακών, που προφητεύουν ότι θα ενταθεί μπροστά σε εκλογές για πρυτάνεις και άλλα διοικητικά όργανα, βαφτίζοντας αυτές τις «ανακαλύψεις» τους (που υπερπροβάλλουν) ως νέο γύρο κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο - πλαίσιο. «Βούτυρο στο ψωμί» όσων σπεύδουν να προβοκάρουν την όποια κινητοποίηση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος πριν καν ακόμα εκφραστεί, αποτελεί και η τυχοδιωκτική τακτική ορισμένων φοιτητικών παρατάξεων που επιλέγουν κινήσεις εντυπωσιασμού για να «παίξουν» σε δελτία ειδήσεων και τηλεπαράθυρα, μακριά κι έξω από τις συλλογικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος.

Η ανατροπή του νόμου - πλαισίου όμως, είναι υπόθεση συνολικά του λαϊκού κινήματος, υπόθεση που επιτυγχάνεται με όρους μαζικούς, πολιτικούς κι όχι με τυχοδιωκτισμούς και δήθεν «ακτιβισμούς». Οι αναγκαίες για το κεφάλαιο καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που εκφράζει ο νόμος - πλαίσιο, δεν αφορούν μόνο τους φοιτητές, και φυσικά η ανατροπή τους είναι πολιτικό ζήτημα που αφορά συνολικά το εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, στο δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με την πλουτοκρατία και την πολιτική της. Συνεπής αγώνας σ' αυτή τη ρότα, που βάλλει και κατά του νόμου - πλαισίου, είναι η διεκδίκηση Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια. Που απαιτεί επίσης οργανωμένη μαζική πολιτική πάλη λαού και νεολαίας για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία. Η άρχουσα τάξη προσπαθεί να χτυπήσει τέτοιους αγώνες στην Ανώτατη εκπαίδευση, την οργάνωση ενός τέτοιου κινήματος από τα σπάργανά του ακόμα, με οποιαδήποτε αφορμή. Γι' αυτό και τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστούν άκρως ύποπτα για τους σκοπούς τους.


Γ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ