Παρασκευή 9 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝαίνεση στο θάνατο

Υπέρ της ελεύθερης και ανεμπόδιστης χρήσης όλων των ναρκωτικών, τάχθηκε ανοιχτά και χωρίς περιστροφές ο ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ με τοποθέτηση που έκανε σε δημόσια εκδήλωση (παρουσίαση βιβλίου) ο βουλευτής του Γρ. Ψαριανός. Η έκφραση που χρησιμοποίησε είναι αυτή: «Αρση της απαγόρευσης: Φούντα στα περίπτερα. Ηρωίνη στα νοσοκομεία. Να κερνάει το κράτος»!

Και για να το μαζέψει λίγο άρχισε τους ισχυρισμούς ότι η ελεύθερη διακίνηση ισοδυναμεί με «τσάκισμα των εμπόρων».

Υποκρισία; Οχι, Ανοιχτό πλασάρισμα των ναρκωτικών είναι ντυμένο με ολίγο από «αντικαπιταλισμό». Νόμιμη είναι η μεθαδόνη, θησαυρίζουν οι έμποροι και ο ΣΥΝ το γνωρίζει.

Για να μην αφήσει περιθώριο για παρερμηνείες ως προς τη ναρκοκουλτούρα που πλασάρει, είπε ευθέως: «Η ηρωίνη δε σκοτώνει»!

Βέβαια, από την εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείπει η επανειλημμένη προσπάθεια παραποίησης της θέσης του ΚΚΕ για το νομικό πλαίσιο. «Σε χώρες της Ασίας υπάρχει η θανατική ποινή για την κατοχή ουσιών. Κάτι τέτοιο ζητάει και το ΚΚΕ, ακόμη πιο αυστηρή νομοθεσία» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γνώριζε την πραγματική θέση του ΚΚΕ.

Η απάντηση στη λάσπη είναι γνωστή, σταθερή και ξεκάθαρη: Η αυστηρότερη «ποινή» που πρέπει να επιβάλλεται στους χρήστες είναι η... απεξάρτηση, η ζωή. («Είμαστε αντίθετοι να γίνει ο Κορυδαλλός χώρος υποδοχής των χρηστών. Πρέπει να πηγαίνουν σε θεραπευτικές κοινότητες και να δέχονται την ιατροφαρμακευτική και ψυχολογική υποστήριξη και όχι στις φυλακές που τους κάνουν και χειρότερα», Αλ. Παπαρήγα, συνέντευξη στο ρ/σ «ΣΚΑΪ» 12.12.1997).

Ψιλά γράμματα η απεξάρτηση για όσους επιμένουν πως «δεν κάνεις κακό σε κανέναν άμα είσαι πρεζόνι, πας στο νοσοκομείο, παίρνεις τη δόση σου και είσαι θεός» (η δήλωση ανήκει επίσης στον Ψαριανό, στην ίδια πάντα εκδήλωση).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ