Παρασκευή 9 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗ ΒΡΑΧΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ «ΑΓ. ΣΑΒΒΑ»
Σε εξάντληση ασθενείς και εργαζόμενοι

Σαν «άλογα» τρέχουν οι ελάχιστοι εργαζόμενοι για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ασθενών, αλλά η διοίκηση τους θεωρεί υπεύθυνους γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση

Απίστευτες καταστάσεις τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους δημιουργούνται καθημερινά στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας (ΜΒΝ) του «Αγίου Σάββα», όπου γίνονται χημειοθεραπείες καρκινοπαθών. Λόγω των τρομακτικών ελλείψεων, κυρίως προσωπικού, τον τελευταίο καιρό γίνονται υπερδιπλάσιες νοσηλείες, οι εργαζόμενοι εξαντλούνται απ' την εντατικοποίηση. Στο τμήμα διάλυσης των φαρμάκων οι αφόρητες συνθήκες οδηγούν μέχρι την εξόντωση.

Η ΜΒΝ διαθέτει 8 κρεβάτια και 14 καρέκλες και θα έπρεπε, στη χειρότερη περίπτωση, να έχει 14 νοσηλευτές. Πέρυσι είχε 11 νοσηλευτές και τώρα - συμπεριλαμβανομένης και της προϊσταμένης - έχει μόλις εννιά.

Αντίθετα, οι νοσηλείες κάνουν άλματα: Ενώ - με το υπάρχον προσωπικό - θα έπρεπε να γίνονται 50 νοσηλείες ημερησίως - με την προσθήκη τεσσάρων υπεράριθμων - λόγω, του ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αναβολές, γίνονται πάνω από 70. Λόγω των τελευταίων αργιών έγινε σύμπτυξη των θεραπειών και έφτασαν στις 115 ημερησίως. Το τμήμα διαλύσεων των φαρμάκων για τις χημειοθεραπείες λειτουργεί σε ένα χώρο τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων, εκεί όπου παλιότερα ήταν το κυλικείο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες τις δικές της καθώς και των κυβερνήσεων που ποτέ δεν επάνδρωσαν τη Μονάδα με επάρκεια, αλλά θεώρησε για τη «χαοτική κατάσταση», όπως τη χαρακτήρισε, υπεύθυνο το νοσηλευτικό προσωπικό, που δεν μπορεί να «διαχειριστεί την κατάσταση»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ