Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
Ενισχύουν για επεμβάσεις τον 4ο Στόλο οι ΗΠΑ

ΑΒΑΝΑ.--

Στην ανανέωση του 4ου Στόλου στο ημισφαίριο αναφέρεται σε τελευταίο άρθρο του ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο στους «Στοχασμούς» του, που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα στην εφημερίδα «Γκράνμα», σημειώνοντας ότι μετά από 48 χρόνια αδράνειας, ο στόλος σήμερα ανανεώθηκε και ξαναγεννήθηκε για να υπηρετήσει τις επεμβατικές προθέσεις των ΗΠΑ.

«Η απόφασή τους να ανανεώσουν τον 4ο Στόλο ανακοινώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη, σχεδόν ένα μήνα μετά την επίθεση στο έδαφος του Εκουαδόρ με βόμβες και αμερικανική τεχνολογία, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολίτες από διαφορετικές χώρες, ενέργεια που καταδικάστηκε από τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής στη συνάντηση της Ομάδας του Ρίο, στην πρωτεύουσα της Δομινικανικής Δημοκρατίας». Προσθέτει ότι «έρχεται σε μια στιγμή της ομόφωνης αντίδρασης στις προσπάθειες διάλυσης της Βολιβίας, που προωθούν οι ΗΠΑ».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα 10 αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, ο Φιντέλ Κάστρο σημειώνει ότι «καμία άλλη χώρα του πλανήτη μας δεν έχει τίποτα παρόμοιο, εξοπλισμένο με τέτοια εκλεπτυσμένα πυρηνικά όπλα, με τη δυνατότητα προσέγγισης των χωρών μας εντός των λίγων μιλίων». Προσθέτει επίσης ότι το νέο τους αεροπλανοφόρο, το «USS Gerald Ford» θα έχει τέτοια τεχνολογία, που θα είναι αόρατο σε ραντάρ και ηλεκτρομαγνητικά όπλα, και πως χωρίς τα αεροπλάνα, τους πυραύλους και τα λειτουργικά έξοδα στοιχίζει 6 δισεκατομμύρια δολάρια, χρήματα «που θα μπορούσαν να σώσουν τις ζωές εκατομμυρίων παιδιών».

Ο Κουβανός ηγέτης σημειώνει επίσης ότι παρά τα όσα ισχυρίζονται πως στόχος του 4ου Στόλου είναι «η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των παράνομων δραστηριοτήτων, όπως το εμπόριο ναρκωτικών», στην πραγματικότητα εποπτεύει τη Βενεζουέλα και ολόκληρη την περιοχή της Λατινικής Αμερικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ