Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Στο στόχαστρο η 9η Μάη

Αντιδράσεις προκαλούν οι ενέργειες των κυβερνητικών δυνάμεων της Ρωσίας να προχωρήσουν και σε συμβολικές κινήσεις αναθεώρησης του περιεχομένου της Αντιφασιστικής Νίκης.

Ετσι αρχικά έγινε γνωστό πως μεθοδεύεται το «κρύψιμο» του Μαυσωλείου του Λένιν, κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης στις 9 του Μάη στην Κόκκινη Πλατεία. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Γ. Κόπισεφ, αντιπρόεδρος της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων (ΕΚΚ-ΚΚΣΕ), «είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε πως ακριβώς μπροστά στο Μαυσωλείο του Λένιν οι Σοβιετικοί στρατιώτες - νικητές πέταξαν τις σημαίες των φασιστικών στρατευμάτων».

Ταυτόχρονα, σε όλη τη χώρα, οι ρωσικές αρχές έχουν επιδοθεί στη διάδοση της καμπάνιας της λεγόμενης «κορδέλας του Γεωργίου», στη βάση του «παράσημου του Γεωργίου», που η Τσαρική Αυτοκρατορία είχε καθιερώσει το 1769, ως σύμβολο της «πολεμικής δόξας» των Ρώσων. Εκατομμύρια κορδελίτσες κιτρινόμαυρου χρώματος έχουν μοιραστεί σε όλες τις περιοχές της χώρας. Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Ο. Σένιν, πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης (ΚΚΣΕ), πρόκειται για ολοφάνερη προσπάθεια υποκατάστασης της Κόκκινης Σημαίας και του σφυροδρέπανου, με τα οποία επιτεύχθηκε η συντριβή του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό και το σοβιετικό λαό.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ