Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Νέος φόρος αίματος με νεκρό και τραυματίες

Σε Κω, Γρεβενά και Αθήνα τα κρούσματα των τελευταίων ημερών

Στο θανάσιμο τραυματισμό ενός 25χρονου εργάτη οδήγησε το «ατύχημα» που σημειώθηκε χτες το πρωί, σε τουριστικό κατάλυμα στην Αγ. Μαρίνα, κοντά στην πόλη της Κω. Στην προσπάθειά του να θέσει σε λειτουργία αντλία νερού, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού στην πισίνα του συγκροτήματος ενοικιαζομένων δωματίων «Περίδης Apartments», ο εργαζόμενος από την Αλβανία έπαθε ηλεκτροπληξία και άφησε την τελευταία του πνοή. Ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, που συνελήφθη, δεν είχε άδεια λειτουργίας πισίνας, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Την ίδια στιγμή, σε ολόκληρη την Κω δεν υπάρχει ούτε ένας τεχνικός επιθεωρητής, όπως επισημαίνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καταγγέλλοντας την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που προκαλεί τα «ατυχήματα», σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγη ώρα πριν γνωστοποιηθεί το νέο θανατηφόρο «ατύχημα» και λίγες μόνο μέρες μετά τον τραυματισμό 4 εργαζομένων σε εστιατόριο άλλου ξενοδοχείου του νησιού, ανήμερα την Πρωτομαγιά.

Η ζωή του 50χρονου οικοδόμου Νικολάου Γραβάνη κινδύνευσε εξάλλου χτες το πρωί, όταν η υποτυπώδης σκαλωσιά πάνω στην οποία εργαζόταν υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πηδήσει στο κενό από ύψος πεντέμισι μέτρων.

Ο εργάτης, ο οποίος δούλευε στο έργο της Εγνατίας οδού, στη γέφυρα του ποταμού Βενέτικου (Γρεβενά - Παναγιά), έχει υποστεί συντριπτικά κατάγματα στο ένα πόδι, καθώς και κατάγματα στα χέρια και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών. Να σημειωθεί πως στο ίδιο σημείο, πριν από 2 χρόνια, είχε γίνει θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα», ενώ το Σωματείο Οικοδόμων Γρεβενών καταγγέλλει ότι στο συγκεκριμένο έργο της Εγνατίας οδού τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων είναι ανύπαρκτα. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενος σε έργα στην περιοχή του Αμαρουσίου χαροπάλευε χτες μετά από το σοβαρό τραυματισμό του πάνω στο μεροκάματο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ