Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ
ΝΕΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ κατά της αντεργατικής επίθεσης

Καθοριστικής σημασίας για τους αγώνες των εργαζομένων το επόμενο διάστημα ήταν η συζήτηση στα πλαίσια της πανελλαδικής συνδικαλιστικής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνδικαλιστών.

Κλιμάκωση του αγώνα, επιδίωξη μεγαλύτερης συσπείρωσης, στενός συντονισμός σε όλη τη χώρα, είναι τα σημεία στα οποία δόθηκε βάρος, προκειμένου να αναχαιτιστεί η επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι στις εργατικές κατακτήσεις.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη πάλης κατά της κυβερνητικής πολιτικής στους τομείς της υγείας και της παιδείας, καθώς και προετοιμασίας για την αποτροπή των χειρότερων εξελίξεων στο ασφαλιστικό και διαρκούς μάχης ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 10 του Οκτώβρη, αλλά και οι συγκεντρώσεις που θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν, είναι αγώνες που πρέπει να στηριχτούν και να αποκτήσουν χαρακτήρα ταξικής διεκδίκησης για την προστασία των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων.

Την ίδια στιγμή, στην Πράγα κορυφώνονταν οι εκδηλώσεις χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στην «παγκοσμιοποίηση» και τη «νέα τάξη», με αφορμή τη συνεδρίαση εκεί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.


ΣΕΛ.  9   -   11

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ