Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Την Κυριακή 11 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Η ΕΕΔΥΕ συνεχίζοντας αταλάντευτα και ανυπόταχτα τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό διοργανώνει φέτος τη ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ,με κεντρικό σύνθημα «Για να φύγει το NATO από τα Βαλκάνια, ενάντια στα πυρηνικά, ενάντια στις ξένες βάσεις του θανάτου».

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη 2η Ολυμπιάδα Ειρήνης πραγματοποιείται διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, που φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από τη δολοφονία του, στις 22 του Μάη του 1963 στη Θεσσαλονίκη:

  • Στις 10 του Μάη 2008, ημέρα Σάββατο και ώρα 6.30 μ.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα, η ΕΕΔΥΕ πραγματοποιεί τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γρηγόρη Λαμπράκη, ως ελάχιστο δείγμα τιμής και μνήμης στο μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης.
  • Στις 11 του Μάη 2008, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η 29ηΜαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Βαδίζουμε στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη και των συνοδοιπόρων του για να γίνουν πράξη τα οράματά τους για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία, με κεντρικό σύνθημα: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ - ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
Πρόγραμμα Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης

-- 8.00 ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

-- 8.30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

-- 9.30 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ. ΣΤΑΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

-- 12.00 ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ. ΣΤΑΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

-- 13.30 ΠΙΚΕΡΜΙ. ΣΤΑΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

-- 14.30 ΠΑΛΛΗΝΗ. ΣΤΑΣΗ - ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

-- 15.30 ΠΑΛΛΗΝΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

-- 17.30 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΣΤΑΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

-- 19.30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ (μέσω Β. Σοφίας) - Εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων - Συναυλία με τον τραγουδιστή Γιάννη Θωμόπουλο.

Σε όλη την Ελλάδα

Οι Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ μαζί με συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς και μαζικούς φορείς θα πραγματοποιήσουν ανάλογες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Ειρήνης 2008 σε πολλές πόλεις της χώρας.

Συγκεκριμένα:

-- Την Κυριακή 11 του Μάη στο Βόλο, η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης πραγματοποιεί πορεία ειρήνης από την Πλατεία Ανακασιάς στην παραλία του Βόλου.

-- Την Κυριακή 11 του Μάη σε Τύρναβο - Λάρισα εκδήλωση ειρήνης από την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας και το Δήμο Τυρνάβου. Επίσης, Πορεία Ειρήνης από τη Γιάννουλη στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας.

-- Την Κυριακή 11 του Μάη στα Τρίκαλα, πορεία ειρήνης από την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων.

-- Την Κυριακή 11 του Μάη στην Κρήτη, οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης πραγματοποιούν πορεία ειρήνης από τα Χανιά στη βάση της Σούδας με αίτημα το κλείσιμο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης.

-- Την Κυριακή 18 του Μάη η ΕΔΥΕΘ πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη πορεία ειρήνης στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη.

-- Την Κυριακή 18 του Μάη στην Κερασίτσα οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου πραγματοποιούν Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη από τη γενέτειρά του Κερασίτσα με τερματισμό στην Τρίπολη.

-- Την Κυριακή 18 του Μάη η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης πραγματοποιεί Πορεία Ειρήνης στην Κατερίνη.

-- Την Κυριακή 18 του Μάη στη Λέσβο Πορεία Ειρήνης στη Μυτιλήνη.

-- Το Σάββατο 24 του Μάη στην Πρέβεζα οι Επιτροπές Ειρήνης Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν Πορεία Ειρήνης από τη ΝΑΤΟική βάση των «ΑΒΑΚΣ» στο Ακτιο έως την Πρέβεζα.

-- Τη Δευτέρα 2 του Ιούνη στην Ξάνθη πραγματοποιείται εκδήλωση ειρήνης από τις Επιτροπές Ειρήνης της Ανατολικής Θράκης.

Ανάλογες εκδηλώσεις προετοιμάζουν πολλές ακόμη Επιτροπές Ειρήνης σε ολόκληρη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ