Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Μπλόκο στην εφοπλιστική ασυδοσία των εφοπλιστών που συμμετέχουν στην πλοιοκτήτρια εταιρεία «MONARCH CLASSIC CRUISES», στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο «BLUE MONARCH», επέβαλαν χτες τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καθώς μετά από συνεχείς αγωνιστικές πιέσεις πέτυχαν να ναυτολογηθούν στο μηχανοστάσιο 9 Ελληνες ναυτεργάτες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Και αυτό τη στιγμή που η ΠΝΟ προσπαθεί με παζάρια και εκπτώσεις στα υποτυπώδη αιτήματα που βάζει να αποκατασταθεί η οργανική σύνθεση του πλοίου. Να σημειωθεί πως στο πλοίο, που εκτελεί κρουαζιέρες με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, η πλειοψηφία των ναυτεργατών ήταν αλλοδαποί χαμηλόμισθοι. Η μάχη τώρα επικεντρώνεται στην ασφάλεια του πλοίου.

ΑΓΡΙΝΙΟ: Εποχική απασχόληση, πενιχροί μισθοί και μεροκάματα είναι η κατάσταση για 100 περίπου εργάτες που απασχολούνται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Αχελώος» (συλλέγει σπαράγγια) στο Αγρίνιο, όπου περιόδευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης. Οι εργάτες προσλαμβάνονται κατά κύριο λόγο από Μάρτη μέχρι Μάη, με μεροκάματα των 26 ευρώ και ασφάλιση ΟΓΑ. Την ίδια στιγμή, οι μικρομεσαίοι σπαραγγοπαραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο κ.ά.) και τις χαμηλές τιμές. Ο βουλευτής του ΚΚΕ πρόβαλε την ανάγκη ενιαίας πάλης και δράσης με κοινά αιτήματα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που πετσοκόβει τα εργασιακά δικαιώματα και ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών σωματείων Θεσσαλίας ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας την Τρίτη 6 Μάη στις 11 π.μ. Στη σύσκεψη θα γίνει ενημέρωση από μέλη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και το συντονισμό της καθόδου στη Θεσσαλονίκη, στις 13 Μάη, για το πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ