Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων

Το ζήτημα της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας για τη διευκόλυνση της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, συζήτησαν χτες με τον πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος και Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης.

«Από κοινού, τα δύο υπουργεία - δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γ. Αλογοσκούφης - έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία να μειωθεί η γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις, που είναι ένα θέμα που αφορά την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών να μειώσει τη γραφειοκρατία για τους πολίτες».

Ο Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ έχει εκπονηθεί «ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, βασικός άξονας του οποίου είναι και η μείωση των διοικητικών βαρών και γενικότερα η μείωση της γραφειοκρατίας».

Πρόκειται για δράσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος ΠΟΛΙΤΕΙΑ, το οποίο, σημειωτέον, όπως ανοιχτά ομολογεί η κυβέρνηση, αποτελεί «υποστηρικτικό εργαλείο» του ΕΣΠΑ και έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά για την περίοδο 2007-2013 ώστε η Δημόσια Διοίκηση να μπορεί να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ισχυρές επιχειρήσεις στο πλαίσιο διεκδίκησης και εκτέλεσης των μεγάλων έργων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ