Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΙΝΑ
Επίθεση σε κατοίκους

Τη βάρβαρη και άνανδρη, όπως χαρακτηρίζουν, επίθεση από ανθρώπους επιχείρησης παραγωγής σκυροδέματος, που έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν κατοίκους της περιοχής προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσουν, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους κάτοικοι της περιοχής Λεοντίου Αίγινας.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες διατηρούσαν χωρίς άδεια την επιχείρηση. Την περασμένη Τετάρτη, καθώς αναμενόταν η σφράγισή της, μετέφεραν σε κοντινό οικόπεδο τα μηχανήματα και πραγματοποιούσαν εργασίες προσπαθώντας και πάλι χωρίς άδεια να στήσουν την παραγωγή μπετόν. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και τότε δέχτηκαν επίθεση με αποτέλεσμα αρκετοί να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια υπέβαλαν μήνυση κατά του επιχειρηματία.

Οπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, επί χρόνια υποφέρουν από την τσιμεντόσκονη και το θόρυβο των μπετονιέρων και θέτουν το ερώτημα πώς επιτρέπουν οι αρμόδιοι να παρανομεί διαρκώς η εταιρεία, να προχωρά σε εκσκαφές χωρίς άδεια από Πολεοδομία και Αρχαιολογική Υπηρεσία (κοντά υπάρχει αρχαιολογικός χώρος) και πώς ο δήμος αποδέχεται όλες αυτές τις παρανομίες. Μάλιστα, σε συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Παν. Κουκούλη, εκείνος δήλωσε πως δεν είναι αρμόδιος. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας επιβεβαίωσε την αυθαίρετη λειτουργία της επιχείρησης προβάλλοντας το επιχείρημα πως ο δήμος δεν έχει Πολεοδομία και ελεγκτικούς μηχανισμούς και αρμόδια είναι η Νομαρχία Πειραιά.

Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκεται η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Αίγινας», διεκδικώντας, όπως δήλωσε στο «Ρ» ο επικεφαλής της Νίκος Σιμερδάνης, την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ