Κυριακή 20 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκληρή αναμέτρηση η απεργία στις 16 Απρίλη

Από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 16 Απρίλη

Eurokinissi

Από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 16 Απρίλη
-- Ποια είναι η εκτίμηση για την απεργία στις 16 Απρίλη;

Το κύριο και πιο ουσιώδες με αυτή την απεργία ήταν ότι αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε κόντρα στην κοινή γραμμή κυβέρνησης, εργοδοτών και εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για τους «ζυγούς λύσατε», για αποκλιμάκωση των αγώνων, για ευκολοχώνευτες κινητοποιήσεις, που δε χτυπούν στην καρδιά της στρατηγικής του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ηταν μια πολύ σκληρή κόντρα, με την εργοδοσία πριν από όλα, όπου σε συνεργασία με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς προσπάθησε για την αποτυχία της, όπως για παράδειγμα επιχείρησε στο Ιατρικό Κέντρο, τη ΜΕΒΓΑΛ, την ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, την ΕΒΓΑ και σε δεκάδες άλλους χώρους εργασίας.

Ηταν ακόμα σκληρή κόντρα με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, ο οποίος εκδηλώνει χαρακτηριστικά «γενίτσαρου», γίνεται εργοδοτικότερος της εργοδοσίας - είναι ενδεικτική η στάση του στα Τρόφιμα - Ποτά, τα ξενοδοχεία και αλλού - όταν έρχεται αντιμέτωπος με την ικανότητα, τη δυνατότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να αναπτύσσει αυτοτελή συντονισμένη πανελλαδική δράση, με τη μορφή της απεργίας που είναι σημαντική κατάκτηση.

Ηταν μια απεργία που έστειλε μήνυμα σε εργοδότες πριν από όλους και κυβέρνηση ότι δεν έχει τελειώσει η υπόθεση ούτε με την ψήφιση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος και τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, ούτε με την εξευτελιστική ΕΓΣΣΕ του 1 ευρώ. Μήνυμα προς όλους, εργοδότες αστικά κόμματα και ευρωλάγνους, ότι υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, που μπορεί να φέρει σε πέρας σκληρές μάχες, όπως ήταν αυτή η απεργία και που από σύγκρουση σε σύγκρουση βγαίνει με μεγαλύτερη πείρα, πιο ατσαλωμένο. Με πιο οργανωμένες δυνάμεις, κερδίζοντας, συσπειρώνοντας περισσότερους εργάτες και εργάτριες, νέους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ