Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ
«Σύγκρουση» εντυπώσεων

Με τους νομάρχες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ να επιχειρούν να δείξουν αγωνιστικό προφίλ και αυτούς της ΝΔ να αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγελθεί για σήμερα, δηλώνοντας ικανοποιημένοι από τη δέσμευση του Γ. Αλογοσκούφη να λύσει τα οικονομικά τους αιτήματα... από Δευτέρα, εξελίχθηκε χτες το παιχνίδι των εντυπώσεων πάνω στα υπαρκτά προβλήματα του θεσμού.

Ετσι, σήμερα 22 νομαρχίες που διοικούνται από το ΠΑΣΟΚ θα είναι κλειστές, ενθυμούμενες όψιμα οι διοικήσεις τους ότι τα χρήματα και το προσωπικό δεν επαρκούν, οι αρμοδιότητες δε συνοδεύονται από πόρους, η παρακράτηση συνεχίζεται.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), Δ. Δράκος, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας ανέστειλε τις κινητοποιήσεις ενόψει νέας συνάντησης μαζί του τη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων που γίνονται ή δε γίνονται είναι λειψό, καθώς δεν αγγίζει την πενιχρή χρηματοδότηση των νομαρχιών, την έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής, τον πλήρη έλεγχο της δράσης της από τον γενικό γραμματέα Περιφέρειας. Η σημερινή δήθεν σύγκρουση των δυνάμεων που απαρτίζουν την ηγεσία της ΕΝΑΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ), αποδεικνύεται ότι εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι τους εργαζόμενους. Κι αυτό γιατί όλες οι παραπάνω δυνάμεις ομονοούν, όπως έκαναν και στο ετήσιο συνέδριό τους, σε μια πολιτική που θέλει την Αυτοδιοίκηση να ασκεί μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην άσκηση της αντιλαϊκής εξουσίας.

Δε συμμετέχει στις κινητοποιήσεις η Κίνηση Εργαζομένων της Νομαρχίας Αθηνών, τονίζοντας ότι η νομαρχιακή αρχή, αλλά και η ΕΝΑΕ δεν επέλυσαν ούτε στήριξαν κάποιο από τα αιτήματά τους, αντίθετα με τη μέχρι τώρα στάση τους βοήθησαν στην όξυνση των προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ