Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ «ΕΡΜΗΣ»
Τρομοκρατική απόλυση συνδικαλιστή

Στην παράνομη απόλυση του Θανάση Αποστόλου, αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, πέντε μέρες μετά τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου του κλαδικού σωματείου, προχώρησε η εταιρεία «ERMHS BRINGS» («Ερμής Μπρινγκς», εταιρεία σεκιούριτι). Το σωματείο, με αίτημα να παρθεί άμεσα πίσω η απόλυση, προγραμματίζει εξόρμηση σήμερα το πρωί στην επιχείρηση.

Η νέα διοίκηση του κλαδικού σωματείου, μετά τις αρχαιρεσίες, συγκροτήθηκε σε Σώμα στις 28 Μάρτη. Σύμφωνα με το σωματείο, η διοίκηση αρνούνταν να παραλάβει τα έγγραφα του σωματείου (γνωστοποίηση - συγκρότηση σε Σώμα), τόσο από τον ίδιο τον Θανάση Αποστόλου, όσο και από αντιπροσωπεία του σωματείου, για να της επιδοθούν τελικά με δικαστικό κλητήρα την Παρασκευή 4 Απρίλη το μεσημέρι. Την ίδια μέρα, το απόγευμα γνωστοποιήθηκε στον συνδικαλιστή η απόλυση.

Οπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος, «η εργοδοσία επιχειρεί να χτυπήσει συνδικαλιστές που αντιπαλεύουν την άγρια επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, που χτυπάει τα δικαιώματα των εργαζομένων, γιατί θέλουν να αφήσουν έξω από το χώρο των "σεκιούριτι" τις δυνάμεις εκείνες που χαλάνε το κλίμα της συναίνεσης και της υποταγής στις εντολές της εργοδοσίας».

Την εργοδοσία της εταιρείας «ΕΡΜΗΣ», που προχώρησε στην τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του Θ. Αποστόλου, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ