Κυριακή 6 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 6/4
  • Σωτηρία Λεονάρδου, Πάνος Φορτούνας
    Σωτηρία Λεονάρδου, Πάνος Φορτούνας
    Στους μετανάστες είναι αφιερωμένο το διήμερο, σήμερα και αύριο (9.30μμ), στο «Συρμό». Σήμερα προβάλλεται η ταινία «Ενας ελεύθερος κόσμος» και αύριο η ταινία «Ο δρόμος προς τη Δύση».
  • Αφιέρωμα στην πολίτικη λύρα, στην «Αλλη Οχθη» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος, 210 9270628), με τον κορυφαίο στην πολίτικη λύρα και το πολίτικο λαούτο, Σωκράτη Σινόπουλο και τον Πόντιο λυράρη Ηλία Υφαντή.
  • «Ο Κόρακας και η σκιά του», στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι), όπου ο Σόλης Μπαρκή και η Μάνια Μαράτου παίζουν μουσική και αφηγούνται μύθους και ιστορίες απ' όλο τον κόσμο.
Δευτέρα 7/4
  • «Η κριτική ως θεσμός σε κρίση. Οι αιτίες βρίσκονται και παραμένουν στην ιστορία;» είναι το θέμα της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί (8μ.μ.) στο «art - act» (Σφαέλου 3 και Ν. Σολιώτη 33). Συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Αγγέλου, Μελίτα Εμμανουήλ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Θανάσης Ρεντζής, Κώστας Σταυρόπουλος, Τζέννυ Τσουμπρή. Συντονισμός: Δημήτρης Σεβαστάκης.
  • «Roots, Rock, Rebetiko» τιτλοφορείται η μουσικοθεατρική παράσταση της Σωτηρίας Λεονάρδου και του συνθέτη - τραγουδιστή Πάνου Φορτούνα, στο «Κύτταρο» (Αχαρνών και Ηπείρου), στις 10 μ.μ. Στο πρώτο μέρος, η Σ. Λεονάρδου παρουσιάζει ένα μικρό θεατρικό μονόλογο του συγγραφέα Γιώργου Χρονά, με τίτλο «Το βελούδινο υπόγειο της Γιώτα Γιάννα», σε σκηνοθεσία Αντώνη Μποσκοΐτη. Στο δεύτερο μέρος, οι δύο καλλιτέχνες «ταξιδεύουν» από το Manhattan του Cohen στα Εξάρχεια του Νικόλα Ασιμου και από την Προύσα στην Ινδία, με σκωπτική ροκ - έθνικ διάθεση και ηλεκτρικά ρεμπέτικα. Μαζί τους, η Ευδοκία Χρυσοβέργη.
Τρίτη 8/4
  • Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας του Νικολάου Γρ. Μπαλογιάννη, στις 8.30μμ, στην αίθουσα «La Divina» του καλλιτεχνικού κέντρου «Ατενέουμ» (Αδριανού 3, Θησείο, 210 3211987), με έργα Χ. Εκμεκτσόγλου, Κ. Τζωρτζινάκη, Ν. Τρούλλου και σε πρώτη εκτέλεση το κοντσέρτο για κιθάρα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
  • Από την ταινία του Κεν Λόουτς «Ενας ελεύθερος κόσμος». Προβάλλεται στο αφιέρωμα στους μετανάστες, σήμερα, στο «Συρμό»
    Από την ταινία του Κεν Λόουτς «Ενας ελεύθερος κόσμος». Προβάλλεται στο αφιέρωμα στους μετανάστες, σήμερα, στο «Συρμό»
    «Μυστικά τοπία» παρουσιάζει ο ζωγράφος Γιάννης Ζιώγας στην έκθεση, που εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην γκαλερί «Καπλανών 5».
  • Συνεχίζεται στην αίθουσα τέχνης «έκφραση - γιαννα γραμματοπουλου», (Βαλαωρίτου 9α), η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Αντωναρόπουλου με τίτλο «ΗΜΙ-ΦΩΣ».
  • Ενα συνθετικό θέαμα μουσικής και σκηνικής δράσης, ξεδιπλώνει ο Κώστας Ζαχαράκης από σήμερα και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο «Προσκήνιο» (Στουρνάρη και Καπνοκοπτηρίου 8, 210 8252242). Στο πιάνο ο Κλέαρχος Καραγιαννίδης.
Τετάρτη 9/4
  • Στην γκαλερί «Tagg» (Ξενοκράτους 17 - 19) φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κέπετζη με τίτλο «μικρές υδατογραφίες».
  • Παρατείνεται μέχρι τις 23/4, η ατομική έκθεση έργων του Βασίλη Σαλπιστή, που παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Καππάτος» (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι).
Πέμπτη 10/4
  • Η Καλλιόπη Βέττα και ο μουσικός - συνθέτης Γιάννης Ιωάννου κάνουν μια μελωδική «στάση» στο «Πλατώ» της Θεσσαλονίκης (Γιάννη Αγγέλου 14, 2310 321389).
  • Ο Κώστας Χρονόπουλος εμφανίζεται με το συγκρότημά του στο «Rodeo». Παρουσιάζει τραγούδια από τους δύο δίσκους του, αλλά και από αγαπημένες διασκευές. Τη συναυλία ανοίγουν οι «ANTartES».
  • Συνεχίζεται στην γκαλερί «Γαία» (Αλκιβιάδου 103, Πειραιάς), η έκθεση έργων ζωγραφικής της Μαριλένας Ζαμπούρα και του Περικλή Γουλάκου. Διάρκεια έως 30/4.
Παρασκευή 11/4
  • «Μάτια πεταλούδες», έργο του Περικλή Γουλάκου
    «Μάτια πεταλούδες», έργο του Περικλή Γουλάκου
    Αυθεντικό Σικάγο μπλουζ από τον κιθαρίστα Lurrie Bell και την μπάντα του, από σήμερα μέχρι τις 17/4 στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310).
  • Το πρώτο διήμερο εμφανίσεών τους στην «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15, Βοτανικός, 210 3474074) πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι «Mode Plagal» και ο Μιχάλης Σιγανίδης με τους ΦΜΣ (φίλοι Μίλτου Σαχτούρη). Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συνθέσεις από τους δίσκους τους και απρόβλεπτες συμπράξεις.
Σάββατο 12/4
  • «Χορεύοντας με το πιάνο» σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου σολίστ του πιάνου συναντούν αστέρια του παγκόσμιου χορού, όπως οι Γίρζι Μπουμπένιτσεκ, Ιζαμπέλ Σιαραβολά, Μαρί-Ανιές Ζιλό, Νάντια Σαϊντάκοβα, Μίχαελ Μπάντσχαφ, Καρλ Πακέτ.

Οι «Mode Plagal»
Οι «Mode Plagal»

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ