Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Στα χέρια του λαού η υπεράσπιση του περιβάλλοντος

Απάντηση στις αυριανές κινητοποιήσεις νομαρχίας και δήμων για το περιβάλλον δίνουν εννιά φορείς της περιοχής με κοινή τους ανακοίνωση

«Αυτοί που δίνουν γην και ύδωρ στους βιομήχανους και τους επιχειρηματίες στο Θριάσιο δεν μπορούν να ηγηθούν του αγώνα του λαού για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, για την προστασία της ζωής του, και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η διοίκηση της νομαρχίας Δυτικής Αττικής, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Ελευσίνας».

Αυτή την απάντηση δίνουν με κοινή τους ανακοίνωση εννιά μαζικοί και εργατικοί φορείς του Θριασίου στις «κινητοποιήσεις» που διοργανώνουν η νομαρχία Δυτικής Αττικής και δήμοι του Θριασίου αύριο Τετάρτη, ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Οι φορείς που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι οι: Σωματείο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», Σύλλογος Εργαζομένων στους δήμους του Θριασίου, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Ελευσίνας, τα Σωματεία Συνταξιούχων Ελευσίνας και Ασπροπύργου, σύλλογοι Γυναικών Ελευσίνας και Ασπροπύργου, επιτροπές Ειρήνης Ελευσίνας και Ασπροπύργου.

Οπως επισημαίνουν, δεν μπορούν να ηγηθούν του αγώνα του λαού: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την πολιτική τους στηρίζουν την ασυδοσία των βιομηχάνων. Η διοίκηση της νομαρχίας που στα λόγια κόπτεται για το περιβάλλον, αλλά στην πράξη στηρίζει αυτή την πολιτική και όταν χρειαστούν οι βιομήχανοι έχουν τη βοήθειά της, όπως πρόσφατα με τη χορήγηση άδειας στην ΠΕΤΡΟΛΑ για εργασίες κατεδάφισης της πρώην OWENS ώστε να διευκολυνθεί η επέκταση. Ο Δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο Ελευσίνας που συνέταξαν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης στα μέτρα των βιομηχάνων».

«Ενα είναι το δίλημμα, ή με το λαό ή με τους βιομήχανους» σημειώνουν οι φορείς και ξεκαθαρίζουν: «Εμείς επιλέγουμε να σταθούμε στο πλευρό του λαού. Γι' αυτό καλούμε το λαό του Θριασίου, τους εργαζόμενους, τους μαζικούς φορείς να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους απέναντι στο μαύρο μέτωπο βιομηχάνων, κυβερνήσεων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να οικοδομήσουν το δικό τους μέτωπο αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στη ρύπανση των ΕΛΠΕ και για αναβάθμιση των δομών Υγείας(2020-07-15 00:00:00.0)
«Υπόθεση του λαού η προστασία του περιβάλλοντος»(2009-07-08 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στη χωματερή τοξικών(2008-07-12 00:00:00.0)
Κοινή πάλη ενάντια στην ασυδοσία βιομηχάνων(2008-05-21 00:00:00.0)
Συνέντευξη για τα προβλήματα του Θριασίου Πεδίου(2008-02-23 00:00:00.0)
Πάνδημο συλλαλλητήριο αύριο στο Θριάσιο(2000-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ