Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Ντεμαράζ για τρεις

Από τους κορυφαίους του θριάμβου της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού ήταν ο Ριβάλντο

Eurokinissi

Από τους κορυφαίους του θριάμβου της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού ήταν ο Ριβάλντο
Ντεμαράζ. Αυτή είναι η απάντηση (στο ερώτημα ντεμαράζ ή φίνις που είχαμε θέσει το Σάββατο, αναφορικά με τον τίτλο), μετά το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ΑΕΚ - Ολυμπιακού. Η νίκη των γηπεδούχων, όπως και αυτή του Παναθηναϊκού, μετέτρεψε τις 3 τελευταίες αγωνιστικές σε ισάριθμους τελικούς. Αφήνοντας - και μαθηματικά - ανοιχτή κάθε πιθανότητα για το ...χρώμα του τροπαίου. Την 5η θέση - που οδηγεί στα πλέι οφ - διεκδικούν Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα και Πανιώνιος. Στη «ζώνη των καταραμένων», ουσιαστικά, μια θέση παραμένει διεκδικήσιμη. Καλαμαριά και Βέροια είναι με το... 1 1/2 πόδι στη Β΄ Εθνική. Για να μη συμπληρώσουν την τριάδα θα παλέψουν Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Ατρόμητος και ΟΦΗ, με τον πρώτο να είναι σε δυσχερέστερη θέση.

Ντέρμπι, ποιο ντέρμπι; Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η ΑΕΚ την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Το γεγονός (που επισήμαναν «φίλοι» και «εχθροί») ότι το 4-0 μπορούσε και έπρεπε - βάσει της εικόνας των ομάδων - να είναι ευρύτερο, τα λέει σχεδόν όλα. Μια ψυχωμένη, με σχέδιο ΑΕΚ απέναντι σ' έναν ωσεί παρόντα Ολυμπιακό. Φυσιολογικά και δίκαια λοιπόν οι γηπεδούχοι δήλωσαν «ακόμα ζωντανοί» και οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν μια «βαριά» (Τζόρτζεβιτς) ως «ταπεινωτική» (Νικοπολίδης) ήττα. Οι «κιτρινόμαυροι» δηλώνουν προσγειωμένοι, έτοιμοι να κάνουν το 3 στα 3 και μετά ταμείο. Οι «ερυθρόλευκοι» επιχειρούν να μετριάσουν τις συνέπειες (κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο) και - τουλάχιστον - να διατηρήσουν τα κεκτημένα.

Στα πέναλτι κρίθηκε ο αγώνας στη «Λεωφόρο». Από δύο δόθηκαν σε κάθε ομάδα αλλά μόνο οι γηπεδούχοι τ' αξιοποίησαν αμφότερα. Ετσι κέρδισαν και διατηρούν ακέραιες τις ελπίδες τους για τίτλο. Ενας κακός στο πρώτο 45λεπτο και θετικά αναμορφωμένος στην επανάληψη Παναθηναϊκός, με αντίστροφη εικόνα ο Πανιώνιος, είναι η ουσία των όσων έγιναν. Γι' αυτό και το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από καθοριστικές «λεπτομέρειες». Σημαντικές (για τους στόχους τους) νίκες από Αρη, Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα, Ηρακλή, Εργοτέλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ