Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ - ΠΟΔΝ
Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια

Τη Δευτέρα 31 Μάρτη, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία

«Βαλκάνια ειρηνικά είναι αυτά χωρίς ΝΑΤΟ, βάσεις και ιμπεριαλισμό». Αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρουν, από τη Θεσσαλονίκη σε τρεις βαλκανικές πρωτεύουσες, νέοι από κομμουνιστικές, αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις Νεολαίας από όλη την Ευρώπη. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) διοργανώνει, με πρωτοβουλία της ΚΝΕ, «Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια», στις 3-6 Απρίλη.

Η ΚΝΕ τη Δευτέρα 31 Μάρτη, στις 12.00, στην αίθουσα της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου), θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία.

Απαιτώντας «Εξω το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια! Καμιά ελληνική συμμετοχή στους σχεδιασμούς τους!», οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 3 Απρίλη, από τη Θεσσαλονίκη. Στις 4 Απρίλη, οι αντιπροσωπείες των Οργανώσεων θα φτάσουν στο Βελιγράδι, στις 5 Απρίλη στο Ζάγκρεμπ και στις 6 Απρίλη θα καταλήξουν στο Βουκουρέστι, όπου είναι προγραμματισμένη να γίνει εκείνη την περίοδο η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σε κάθε βαλκανική πρωτεύουσα, οι νέοι κομμουνιστές - αντιιμπεριαλιστές θα δίνουν συνεντεύξεις Τύπου και θα διοργανώνουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται, στο Βελιγράδι θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Η επικίνδυνη αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια από την ιμπεριαλιστική επέμβαση και η αγωνιστική απάντηση της νεολαίας και των λαών». Στο Ζάγκρεμπ θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Η επικίνδυνη επέκταση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και η αντιιμπεριαλιστική απάντηση της νεολαίας και των λαών». Και στο Βουκουρέστι θα γίνει συζήτηση με θέμα «Αντιιμπεριαλιστική νεολαία σε συναγερμό, ενάντια στη σύνοδο των γερακιών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ