Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
Αγωνιστικό κάλεσμα μπροστά στις φοιτητικές εκλογές

«Η μόνη λύση είναι να ανατραπεί ο συσχετισμός στις προσεχείς φοιτητικές εκλογές. Να μην κυριαρχήσουν στους Φοιτητικούς Συλλόγους η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ από άποψη ουσίας, γιατί είναι πολιτικές παρατάξεις κομμάτων που υποστηρίζουν όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που γίνονται στο χώρο της εκπαίδευσης». Αυτό ζήτησε, προχτές, από τους συγκεντρωμένους φοιτητές του Παιδαγωγικού στο Χημείο, ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την πολιτική πρόταση του Κόμματος στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, ενόψει μάλιστα των φοιτητικών εκλογών της 9ης Απρίλη.

«Η στάση των φοιτητών - όπως είπε ο Θ. Γκιώνης - απέναντι σε αυτές τις παρατάξεις, σε αυτές τις εκλογές, πρέπει να είναι μαζική φυγή και υπερψήφιση της Πανσπουδαστικής. Οχι μόνο από άποψη δράσης της Πανσπουδαστικής όλο αυτό το διάστημα, αλλά και από άποψη ουσίας», αφού τόσο οι Φοιτητικοί Σύλλογοι όσο και η ΕΦΕΕ είναι διαλυμένοι, κάτι στο οποίο έχουν συμβάλει και η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ.

Παράλληλα, επισήμανε πως πρέπει όλοι οι αγώνες των εργατών, των φοιτητών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών να συντονιστούν απέναντι στην ενιαία επίθεση που κάνει το κεφάλαιο και τα πολιτικά του κόμματα σε όλους τους τομείς. «Ολοι αυτοί να συγκροτήσουν ένα μέτωπο προκειμένου να διεκδικήσουν από τη μία τα δικαιώματά τους και από την άλλη να παλέψουν να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Πρέπει όμως, πάνω από όλα να διεκδικήσουν τη δική τους εξουσία».

Ασχολίαστη δεν έμεινε μπροστά στους φοιτητές και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα σχετικά με το ζήτημα της ενότητας της αριστεράς. «Η αριστερά δεν είναι μία οικογένεια που "φαγώνεται" μεταξύ της. Εμείς είμαστε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Από την ίδρυσή μας μέχρι σήμερα, σκοπός μας είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και όχι η καλύτερη διαχείριση του συστήματος. Εμείς - πρόσθεσε - δεν υπερασπιζόμαστε το κεντρικό τους σύνθημα "Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη". ΄Η άνθρωποι θα υπάρχουν ή τα κέρδη».

Τέλος, στη συζήτηση που ακολούθησε, το κυρίαρχο θέμα ήταν το Ασφαλιστικό. «Το βασικό - είπε ο Θ. Γκιώνης - είναι οι αλλαγές αυτές να μη νομιμοποιηθούν στη συνείδηση της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Από εκεί και πέρα, πρέπει να οργανωθεί η πάλη. Και να ξέρετε, η εξουσία φοβάται τον κόσμο που απαιτεί, που κατεβαίνει στο δρόμο και διαδηλώνει, που απεργεί. Οχι τις διαβουλεύσεις στη Βουλή και τα "κονταροχτυπήματα". Και η δουλειά του ΠΑΜΕ αυτή είναι το επόμενο διάστημα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φοιτητικές εκλογές στις 10 Μάη η πρόταση της «Πανσπουδαστικής»(2023-03-30 00:00:00.0)
Με κινητοποιήσεις πηγαίνουν προς τις εκλογές(2006-03-18 00:00:00.0)
Αρχισαν τα όργανα της ...διαπλοκής!(2006-02-22 00:00:00.0)
Ανοδική πορεία στους συλλόγους(2005-05-21 00:00:00.0)
Εγγύηση για νέους αγώνες(2005-04-17 00:00:00.0)
Εντονη η ανάγκη για αγωνιστικούς συλλόγους(2004-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ