Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
Κάθετα αντίθετο το ΠΑΜΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Υγείας

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Την απόσυρση του αντιλαϊκού σχεδίου νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που προωθεί το υπουργείο Υγείας, σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, συμπληρώνοντας τις αντιασφαλιστικές ανατροπές, απαίτησαν χτες με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας το ΠΑΜΕ και ταξικά συνδικάτα.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, ότι το σχέδιο νόμου διαμορφώνει ακόμα πιο δραματική κατάσταση σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, αφού υποβαθμίζει, εμπορευματοποιεί και κάνει πιο ακριβές τις υπηρεσίες Υγείας, χαρατσώνοντας τόσο τους εργαζόμενους, άμεσα, όσο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία που φορτώνονται την ευθύνη χρηματοδότησης του συστήματος Υγείας. Ακόμα ότι ανοίγει νέους τομείς κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες που πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα Υγείας του λαού. Ενώ, δυναμώνει το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αγοραπωλησία των υγειονομικών υπηρεσιών και στην παροχή υποβαθμισμένων, υποκατάστατων υπηρεσιών Υγείας.

Σε συνάντηση που ακολούθησε, ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου, μετέφερε την εμμονή της κυβέρνησης να διατηρήσει ανέπαφο τον πυρήνα των αντιδραστικών αλλαγών στην Υγεία και υπεραμύνθηκε του σχεδίου νόμου. Αξιοποίησε ως πρόσχημα τα προβλήματα και τις ανεπάρκειες του συστήματος Υγείας που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να στηρίξει τους σχεδιασμούς παραπέρα εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Ισχυρίστηκε ότι με το σχέδιο νόμου δημιουργείται το «αναγκαίο κράμα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», που θα εξασφαλίσει δήθεν ισότιμες υπηρεσίες σε όλους τους εργαζόμενους. Ενώ προκάλεσε δηλώνοντας ότι παρέχονται υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν ότι θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους ενάντια σε αυτή την πολιτική. Τονίζοντας, ταυτόχρονα, την αναγκαιότητα να γίνει στόχος μαζικής, μαχητικής πάλης του συνόλου των λαϊκών δυνάμεων η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, για ΠΦΥ με κύριο βάρος στην πρόληψη και προστασία των εργαζομένων, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

(Ολόκληρο το υπόμνημα με τις θέσεις των ταξικών δυνάμεων για το προωθούμενο νομοσχέδιο στο κυριακάτικο φύλλο του «Ρ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ