Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το ντόμινο της απληστίας

Ο καπιταλισμός δολοφονεί μαζικά, επιστημονικά: η «τρέλα», παντός είδους. Ο καπιταλισμός είναι βαρβαρικά «λογικός», κυρίως έχοντας χαρακτηριστικά ανθρωποφαγίας. Εκλυση διοξίνης ή μπουκωμένα από ορυκτέλαια κοτόπουλα..! Είναι αμελητέα. Δεν υφίσταται κανένας «κίνδυνος»... Μάθαμε ότι η διοξίνη, η καύση των σκουπιδιών, τα υπόγεια ύδατα, τα αέρια από τα πλαστικά ζιζανιοκτόνων, ο ψεκασμός, τα βομβαρδισμένα γιουγκοσλαβικά χωράφια βρίσκονται στο αίμα μας, μέσω μιας τεράστιας γκάμας προϊόντων βασικής παραγωγής για τη διατροφή μας.

Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν τα «μεταλλάσσει». Δεν μπορεί να «μεταποιηθεί», δεν έχει ανάγκη να τα προσαρμόσει στο δικό του χημικό τύπο: αίμα, νερό. Από τη Βρετανία, την κοιτίδα του καπιταλισμού, τη χώρα της πρώτης αστικής επανάστασης, το Βέλγιο, την Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, παράγονται δηλητήρια - τροφές, με μολυσμένα προϊόντα. Αλυσίδες κερδών από τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές εις βάρος των λαών της. Είναι ταυτισμένοι, με το μέγιστο κυνήγι του κέρδους με οποιοδήποτε κόστος για την υγεία των λαών: Παιδικά γάλατα, τροφές, μέχρι καλλυντικά. Ντύνουν τις νέες βιτρίνες του μέλλοντος με τις σάπιες παραγωγές τους.

Από το 18ο αιώνα, η Βρετανία ήταν η πρώτη που ξεκλήρισε την αγροτιά. Μετέτρεψε τη διατροφή σε βιομηχανικό προϊόν. Σήμερα, η βιομηχανία του βοδινού κρέατος είναι από τις πιο κερδοφόρες. Ανάκατα τα σκουπίδια με τα κέρδη, οι επιδημίες μάς «πληροφορούν» για τη διατροφή μας μόνον όταν συμβαίνουν θάνατοι στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις. Από την αρρώστια που μετατρέπει τον εγκέφαλο σε σφουγγάρι.

Δυσοίωνες, εφιαλτικές αναλύσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έξω από τα «διεθνή υπνωτήρια» που μας καθησυχάζουν: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας κατάστασης, όπου η μεσαιωνική πανούκλα φαντάζει λίγη μπροστά στην καπιταλιστική πανούκλα! Την ίδια στιγμή, η ΕΕ με ντιρεκτίβες προς την Ελλάδα συνιστά νέες μορφές παραγωγής βοδινού κρέατος!! Η αγνότητα της «μικρής μονάδος» των οικόσιτων λένε είναι δείγμα «χαμηλής» παραγωγικότητας!!!

Ξεκληρίζουν τους φτωχούς αγρότες, εκθειάζουν τις «τρελές» αγελάδες, τις άμορφες μάζες ορμονούχων κρεάτων. Παράγουν τόνους άρρωστου γάλατος. Με αρκετό θράσος μάς συστήνουν τη στροφή στα χορταρικά, τα ψάρια, παρακάμπτοντας τους εφιάλτες των φυτοφαρμάκων με τις εντατικές καλλιέργειες! Μας θανατώνουν τον ήλιο, τον αέρα, τη βροχή. Ο,τι είναι στοιχείο φυσικό για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της φυσικής καλλιέργειας με ποιότητα - υγεία. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Ο καπιταλιστικός «παράδεισος», όπου η μεγιστοποίηση του ποσοστού κέρδους δε ρυθμίζεται από ηθικολογίες, ούτε ανθρωπισμούς!

Οι φαρμακοβιομηχανίες, οι χημικές βιομηχανίες προσπαθούν να πάρουν τη ρεβάνς για υψηλά κέρδη. Η τεράστια παραγωγή ζωοτροφών σε ΕΕ, ΗΠΑ είναι κατά 60% επανεπεξεργασμένες από πολτό οστών, εντοσθίων, δερμάτων ζώων: εξ αυτού οι αποκαλύψεις για διοξίνες σε πουλερικά, αυγά, ψάρια. Το ντόμινο της απληστίας σ' όλες τις πολυεθνικές είναι διαποτισμένο με το νερό των νεκροταφείων. Οι τεχνολογίες είναι στα χέρια αδίστακτων. Συμπληρώνουν τον πόλεμο των διοξινών. Τους εφιάλτες των δηλητηρίων του καπιταλισμού καλούμαστε να ξεριζώσουμε. Το σκουλαρίκι της «τρελής αγελάδας» του καπιταλισμού!


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ