Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ιερά»... τσιμεντοποίηση δάσους!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν ξέρουμε τι αλλαγές προτίθεται να κάνει ο νέος αρχιεπίσκοπος, εκείνο όμως που, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η απόφαση της Μητρόπολης Καισαριανής να κτίσει «πολιτιστικό» κέντρο μέσα στο δάσος του Υμηττού, συνολικού εμβαδού 800 τ.μ. Κι αυτό μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, που μετέβαλαν τους ορεινούς όγκους της Αττικής, δηλαδή την Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον ίδιο τον Υμηττό, σε «κρανίου τόπο»!

Το θέμα, όμως, είναι ότι η τσιμεντοποίηση αυτή του βουνού γίνεται με τις ευλογίες των κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς η έκταση παραχωρήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη το 2002, ενώ το έργο εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής - το μοναδικό έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ στην Καισαριανή! Συγκεκριμένα, το κόστος του, ύψους 3 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί κατά 80% από κονδύλια της ΕΕ και κατά 20% από κρατικές δαπάνες...

Οπως είναι φυσικό, η κατασκευή του έργου έχει συναντήσει την αντίσταση του λαού της περιοχής που αγωνίζεται κατά της τσιμεντοποίησης. Στις 22 Σεπτέμβρη 2007, μάλιστα, οργάνωσαν συγκέντρωση και δεντροφύτευση του χώρου.

Ποια ήταν η αντίδραση των αρχών λίγες μόλις μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές; Στο αντίγραφο βιβλίου συμβάντων του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, που... περήφανα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Μητρόπολη, οι συγκεντρωμένοι χαρακτηρίζονται «όχλος», ενώ γράφει πως η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά «προέβη σε αυθαίρετη, βίαιη και προκλητική δεντροφύτευση»!

Με κάτι τέτοια πώς να μην αναθαρρήσουν μετά οι εμπρηστές;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ