Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
«Καλωσορίζει» το ΠΑΣΟΚ

στο μεταξύ τους «ανταγωνισμό»

«Θετική» κρίνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας τη «συναντίληψη» που τους διακρίνει. Ωστόσο, μια αμηχανία διακρινόταν στις χτεσινές δηλώσεις στελεχών του, καθώς η κίνηση του όμορού τους χώρου έδειξε να τους αφαιρεί δημοσιότητα στην εντυπωσιοθηρία, όπου τα δυο κόμματα επιδίδονται. Επιπλέον, καθαρά φάνηκε, για άλλη μια φορά, ότι η όποια αντιπολίτευση κάνουν στη ΝΔ είναι ψευδεπίγραφη, εφόσον συμφωνούν στις βασικές επιλογές του «ευρωμονόδρομου» και δεν αντιπαρατίθενται στα μονοπώλια.

Ολόκληρη συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες με θέμα «Παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου» και δε βρήκαν λέξη να πουν για τη μήτρα αυτών των αντιλαϊκών επιταγών, την ΕΕ, με τις συγκεκριμένες αποφάσεις που προωθεί για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μείωση αποδοχών και συντάξεων, ώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Μόνο διαφήμιζαν το προωθούμενο δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ, μιλώντας μεν γενικά και για «αγώνες», που ωστόσο αν δεν τεθεί και το πλαίσιο όπου πρέπει να στοχεύουν, οδηγούνται στην ήττα και οι συμμετέχοντες στην απογοήτευση.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, ο Α. Αλαβάνος, μιλώντας περίπου απαξιωτικά για τους εμπνευστές της, είπε «καλώς τα παιδιά». Ωστόσο, έσπευσε να χαρακτηρίσει την «πρωτοβουλία» αυτή «θετική». Μάλιστα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ έβγαλε ανακοίνωση όπου «καλωσορίζει» την κίνηση. Απλά η Κουμουνδούρου επιμένει στην προσπάθειά της να φαίνεται «αφεντικό» σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Οτι την «καλωσορίζει» όπως «κάθε πρωτοβουλία που εντάσσεται σε μια μεθοδολογία που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με συνέπεια και επιτυχία εδώ και χρόνια μέσα και έξω από τη Βουλή».

Ο δε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ Α. Καρίτζης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash», είπε ότι η πρόταση δυσπιστίας «είναι ένα θετικό γεγονός, το καλωσορίζουμε, αλλά όπου υπάρχουν ενστάσεις και ενδοιασμοί και προβληματισμοί κατά πόσο μπορεί ενδεχομένως να συσπειρώσει την κυβερνητική παράταξη κλπ., κλπ. είναι δευτερεύον ζήτημα γιατί κινούνται στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής λογικής».

Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «9,84», ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε έναν εντυπωσιοθηρικό ανταγωνισμό με το ΠΑΣΟΚ. Οτι «(...) ακόμα κι αν υπάρχει ένας άτυπος ανταγωνισμός, αν αυτός είναι προς το συμφέρον του να αναπτυχθούν οι αντιστάσεις και να οργανωθούν οι αντιστάσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική είναι θετικές». ΄Η πως «δεν έχω την εκτίμηση ότι η αιτία της πολιτικής έντασης που έχουμε αυτή τη στιγμή γύρω από το ζήτημα του ασφαλιστικού, οφείλεται σ' έναν ανταγωνισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ