Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Νέοι στα όργανα, ίδια πολιτική

Πολλές διαρροές και οι γνωστοί εσωκομματικοί συσχετισμοί

Στην εκλογή οργάνων του ΠΑΣΟΚ προχώρησε χτες το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος. Προηγήθηκαν αλλεπάλληλες επαφές με στελέχη και συνεργάτες του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου, ενόψει της ανάδειξης του νέου Πολιτικού Συμβουλίου και του νέου γραμματέα.

Για τη θέση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε το μέχρι χτες εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση. Φημολογείται ότι πρωτύτερα αρνήθηκε να αναλάβει τα καθήκοντα αυτά ο Δ. Ρέππας. Τελικά ο Γ. Ραγκούσης εκλέχτηκε με μόλις 159 ψήφους σε σύνολο 273 ψηφισάντων και 43 έλαβε ο αυτοπροταθείς για τη θέση Παντελής Οικονόμου. Επίσης, υπήρξαν 59 λευκά και 12 άκυρα.

Για το Πολιτικό Συμβούλιο, ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε τους Ανδρουλάκη Νίκο, Αντωνίου Τόνια, Ασκούνη Κώστα, Γεννηματά Φώφη, Καρχιμάκη Μιχάλη, Κατσέλη Λούκα, Κουκουλόπουλο Πάρη, Κουτσούκο Γιάννη, Μπεγλίτη Πάνο, Μωραΐτη Θάνο, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Παναγιωτακόπουλο Γιώργο, Ράπτη Συλβάνα και Ρόβλια Ντίνο. Δηλαδή, εκτός από εννέα «δικούς» του φέρεται να προώθησε και τέσσερις «βενιζελικούς» συν έναν του Σκανδαλίδη, προκειμένου να μην είναι κανείς παραπονεμένος. Επιπλέον, «αυτοπροτάθηκαν» οι Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Κουρουπλής. Αυτή η καταμέτρηση συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Προηγούμενα, στην ομιλία του ο Γ. Παπανδρέου για πολλοστή φορά είπε ότι «προχωρούμε, αφήνοντας πίσω το ψυχικό χάσμα και τις πληγές του παρελθόντος, τα στρατόπεδα και τις προσωπικές στρατηγικές, αλλά και τις πικρίες (...) Προχωρούμε στην επόμενη μέρα, ενωμένοι πολιτικά και ψυχικά (...) στο ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει και δε νοείται, ούτε προεδρική φρουρά, ούτε εσωκομματική αντιπολίτευση». Λεγόμενα που αν ίσχυαν δε θα χρειάζονταν να επαναλαμβάνονται κάθε τρεις και λίγο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ