Κυριακή 23 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πράσινοι μισθοί» και πράσινα ... άλογα

«Πράσινοι μισθοί», «πράσινη εργασία», «πράσινες ταράτσες» για την «προστασία» του περιβάλλοντος. Διάφορα τέτοια ακούστηκαν σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν πριν από λίγες μέρες η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής» και ο Δήμος Νέου Ψυχικού. «Κέρδη και σεβασμός στο περιβάλλον μπορούν να είναι στόχοι συμβατοί», ισχυρίστηκαν οι διοργανωτές, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι «οι ηγεμονικές επιχειρήσεις πρωτοστατούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι παράλογο να απαιτήσει κανείς να μην έχουν οι επιχειρήσεις ως προτεραιότητα τα κέρδη. Δεν υπάρχει λόγος να θέτουμε τις επιχειρήσεις απέναντι και να τους κατηγορούμε ότι θέλουν μόνο κέρδη».

Βέβαια, δεν αναφέρθηκε ούτε ένα παράδειγμα - και πού να το βρουν... - για ένα μέρος στον κόσμο, που, κατά τη διάρκεια δύο αιώνων καπιταλισμού, μπόρεσαν τα κέρδη τους να συμβαδίσουν με την προστασία του περιβάλλοντος. Οσο, δε, για τις ...μπροστάρισσες ηγεμονικές επιχειρήσεις και τη «φιλο-περιβαλλοντική» πολιτική τους, προφανώς εννοείται η χρηματοδότηση μερικών ημερίδων για την ...«προστασία του περιβάλλοντος» από τη «SHELL» και την «TEXACO» κάθε φορά που ισοπεδώνεται μια χώρα και σφαγιάζεται ένας λαός, για να αποκτήσουν πρόσβαση στα πετρελαϊκά τους αποθέματα.

Και επειδή έγινε λόγος για την Εκκλησία που «πρέπει να λέγονται και δύο πράγματα στο κήρυγμα για το περιβάλλον», αρκεί να δει κανείς τις δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων, στα οποία η Εκκλησία σκοπεύει να στήσει «ιερές ξενοδοχειακές μπίζνες», ξεπαστρεύοντας χλωρίδα και πανίδα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ