Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μάταιη προσπάθεια διαφοροποίησης από την κυβερνητική πολιτική

Eurokinissi

Να προβάλλει το ΠΑΣΟΚ ως έναν καλύτερο διαχειριστή της ήδη εφαρμοζόμενης πολιτικής προσπάθησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου. Αν και έκανε ταυτόσημες προτάσεις με αυτές της ΝΔ, φρόντισε να «διανθίσει» την ομιλία του με κατηγορίες για ανευθυνότητα, ανικανότητα και προσπάθεια κομματικής - ρουσφετολογικής εκμετάλλευσης των νέων. Μάλιστα φρόντισε ακόμη μια φορά να πιστοποιήσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη στήριξης της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας.

Ειδικά για τους νέους εργαζόμενους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάταια προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική, αφού και ο ίδιος, με το πρόσχημα του να έχουμε «πιο γρήγορη ένταξη στην αγορά εργασίας», πρότεινε «τετραετή κρατική χρηματοδότηση των εργοδοτικών εισφορών των νέων» υποστηρίζοντας ότι αυτή θα προσφέρει «ασφαλισμένη και όχι ανασφάλιστη εργασία».

Αναφορικά με την Παιδεία ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για την παροχή του «5% του ΑΕΠ για την Παιδεία» ξεκαθαρίζοντας όμως για μια ακόμη φορά ότι τάσσεται υπέρ της ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «σε ό,τι αφορά το άρθρο 16 θεωρώ λάθος τη στάση της παραδοσιακής αριστεράς. Πρέπει να βάλουμε τάξη στο χάος που υπάρχει σήμερα»... «έχουμε δυστυχώς στη χώρα μας τα περισσότερα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα χειρότερα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κερδοσκοπικά ιδιωτικά, αναγνωρισμένα όχι από εμάς αλλά από κάποιους τρίτους».

Παράλληλα ο Γ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε την έως σήμερα πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Παιδείας λέγοντας ότι «εμείς αυτό το οποίο παραλάβαμε το προχωρήσαμε σε μεγάλο βαθμό στα πλαίσια του υπάρχοντος συστήματος» και «αναβαθμίσαμε το σύστημα Παιδείας, επενδύσαμε στο σύστημα Παιδείας» όμως «σήμερα υπάρχουν μεγάλες τομές, τις οποίες πρέπει να κάνουμε και αυτό το ΠΑΣΟΚ πρεσβεύει. Ενα νέο άλμα για την Παιδεία που δεν μπορείτε να κάνετε εσείς». Επίσης έκανε λόγο για φοιτητικά δάνεια «σύμφωνα με το σκανδιναβικό μοντέλο, με άτοκο δάνειο για το νέο, το οποίο αποπληρώνεται εφόσον ξεκινήσει εργασία, όταν ξεκινήσει εργασία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ