Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΙΒΕΤ
Αιματηρά επεισόδια στις διαδηλώσεις

Κύμα διαδηλώσεων έχει ξεσπάσει στο Θιβέτ, υπό την καθοδήγηση των μοναχών και του Δαλάι Λάμα, με αίτημα την ανακήρυξή του σε ανεξάρτητο κράτος, αποσχισμένο από την Κίνα, όπου ανήκει σήμερα. Οι Θιβετιανοί αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ξέσπασαν και αιματηρά επεισόδια μεταξύ του κόσμου και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν εκεί, με πληροφορίες να υποστηρίζουν ότι σημειώθηκαν χιλιάδες συλλήψεις και υπήρχαν εκατοντάδες νεκροί.

Χτες στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας, έληξε τελεσίγραφο των κινεζικών αρχών, που ζητούσαν από τους διαδηλωτές να παραδοθούν, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Την ανησυχία τους για τις εξελίξεις διαβίβασαν στην Κίνα, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, που ζητούν κάποιες χώρες, δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης, καθώς θα βλάψει σημαντικά τον αθλητισμό.

Στο μεταξύ η Κίνα διέταξε την απομάκρυνση όλων των ξένων (και των δημοσιογράφων) από το Θιβέτ και απέκλεισε την περιοχή για λόγους ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ