Παρασκευή 14 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η απεργία ως κακούργημα

«Εξω από την πραγματικότητα οι βουλευτές (...) ούτε έμαθαν ότι επίκειται το πόρισμα που έχει ζητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να διερευνηθεί αν έχει διαπραχτεί το αδίκημα της "παράβασης καθήκοντος, παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν την προμήθεια φωτισμού και προκλήσεως κοινής ανάγκης". Το αδίκημα (άρθρο 295 Π.Κ.) τιμωρείται με κάθειρξη, διώκεται, δηλαδή, σε βαθμό κακουργήματος» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Η καθαρή ταξική προσέγγιση

«Η κυβέρνηση πράττει το αυτονόητο. Επιχειρεί να βάλει τάξη στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα ήταν μεγάλο λάθος αν από τώρα έως τις 20 Μαρτίου, οπότε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, επιδοθεί σε αλλεπάλληλες υποχωρήσεις στις πιέσεις συντεχνιών. Η κυβέρνηση πρέπει ασφαλώς να διορθώσει ατέλειες, ή, να εξαλείψει ασάφειες. Δεν πρέπει, όμως, να εισέλθει στον φαύλο κύκλο των εκπτώσεων που θα απαξιώσει το όλο εγχείρημα» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η σχολή «ΠΑΣΟΚ»

«Προκαλεί χάος η κυβέρνηση. Με την προπαγάνδα των ρετιρέ και των αυτονόητων κοινωνικών επιπτώσεων από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, επιχειρεί να πείσει ότι είναι δίκαιη η προς τα κάτω ισότητα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και αντιδημοκρατική η αντίσταση. Με την όψιμη χτεσινή τροπολογία, για την επίσης αυτονόητη ωστόσο υπαγωγή των οδοκαθαριστών στα ανθυγιεινά επαγγέλματα, προσπαθεί να πείσει ότι αναγνωρίζει τα δίκαια μερικών απεργών» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Οι συμπαραστάτες των απεργών

«Στις συμπληγάδες της παρατεταμένης διεθνούς κρίσης και των αναταράξεων που προκαλεί το διογκούμενο απεργιακό κύμα βρίσκεται εγκλωβισμένη η ελληνική οικονομία (...) ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους (...) η συνέχιση μιας τυφλής αντιπαράθεσης δεν ωφελεί κανένα. Το αντίθετο, τις επιπτώσεις θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ