Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «καταναλωτές»

Τα διαπιστευτήριά της ενόψει της εφαρμογής των κυβερνητικών διακηρύξεων για «ενίσχυση του καταναλωτικού κινήματος» σπεύδει να δώσει η ΕΚΠΟΙΖΩ προς τους κυβερνώντες, αφού με χτεσινή της ανακοίνωση επιχειρεί να βάλει πλάτες στον πόλεμο ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Ετσι, τους καλεί, δήθεν αγανακτισμένα, να «σεβαστούν, επιτέλους, τους καταναλωτές» και καλεί όσους καταστράφηκαν οι συσκευές τους, να κάνουν έγγραφη καταγγελία για τις βλάβες που υπέστησαν έχοντας σύμμαχο την ΕΚΠΟΙΖΩ.

Εδώ κολλάει παραφρασμένη η λαϊκή ρήση: Αν οι εργαζόμενοι έχουν τέτοιους συμμάχους τι τους θέλουν τους εχθρούς! Συγχαρητήρια!

Τέτοιες καταναλωτικές οργανώσεις έχει κατά νου η κυβέρνηση όταν μιλάει για «αναβάθμιση του ρόλου του καταναλωτικού κινήματος». Ετσι για να κάνουν οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας καλά τη δουλειά τους κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα. Να γιατί τέτοιες οργανώσεις όχι μόνο δεν μπορούν να διεκδικήσουν τις πολιτικές που απαιτούνται και για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και της λεηλασίας των εισοδημάτων των εργαζομένων, αλλά υπονομεύουν και τη διεκδικητική πάλη για τα συμφέροντά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ