Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητικοί εκβιασμοί και συκοφαντίες

Υπουργοί απειλούν τους απεργούς με επιστράτευση

Να εκφοβίσει τους απεργούς επιχειρεί η κυβέρνηση αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο επίταξης απεργών στο όνομα της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, που στην πραγματικότητα είναι το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα κάνει επίταξη απεργών, ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα. Αναφερόμενος στην απεργία στους ΟΤΑ ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «το Ασφαλιστικό δε θίγει βασικά ζητήματα τα οποία αφορούν την ΠΟΕ ΟΤΑ». Επιχείρησε μάλιστα να νουθετήσει τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα να αντιπαραθέσει τον αγώνα τους με το κοινωνικό σύνολο, λέγοντας για το σημερινό γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ: «Πιστεύω, υπεύθυνα θα πάρει απόφαση που πρέπει για να μη βλάπτεται το κοινωνικό σύνολο». Ενώ συκοφάντησε τις πραγματικές ανάγκες του συνόλου των εργαζομένων που εναντιώνονται στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης δηλώνοντας: «Δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, συντεχνιακές αντιλήψεις να υπερακοντίζουν το δημόσιο συμφέρον»!

Για την κυβέρνηση που «δεν παζαρεύει το δημόσιο συμφέρον» μίλησε και ο υπουργός Ανάπτυξης Χ. Φώλιας, μετά την επίσκεψη που έκανε στον διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας - ΔΕΣΜΗΕ - προχτές. «Θεμέλιο της δημοκρατίας είναι η ισοπολιτεία και είναι ώρα αυτό να γίνει αντιληπτό από όλους» δήλωσε εμφανιζόμενος αδιάλλακτος και όψιμα υπέρ της «κοινωνικής ισότητας», την οποία η κυβέρνηση προφανώς την ταυτίζει με την κοινωνική ισοπέδωση. Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης έφερε σε αντιπαράθεση το δικαίωμα της απεργίας με «το δικαίωμα του ελληνικού λαού να απολαμβάνει των βασικών υπηρεσιών που δικαιούται», αποκρύπτοντας ότι οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου είναι αυτές που επιτίθενται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ